Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils celebra els 25 anys de l'edifici consistorial amb una exposició retrospectiva

La mostra fotogràfica es podrà visitar fins el 16 d’abril a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils

L'alcaldessa de Cambrils, entre els exalcaldes Josep M. Panicello (que va aprovar impulsar el projecte) i Josep Pedrell (que el va inaugurar el 1995) L'alcaldessa de Cambrils, entre els exalcaldes Josep M. Panicello (que va aprovar impulsar el projecte) i Josep Pedrell (que el va inaugurar el 1995) AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Març 2021 15:35

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va inaugurar aquest divendres, 26 de març, l’exposició retrospectiva '25+1] Ajuntament de Cambrils, història d'un edifici' en un acte a la plaça de l’Ajuntament que va comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels equips de govern que han passat per la institució durant aquest quart de segle.

La commemoració arriba amb un any de retard a causa de la pandèmia, que l’any passat va obligar a aturar els preparatius, i enguany s’ha hagut de plantejar en un format molt reduït. La mostra fotogràfica, coordinada des de l’Arxiu Municipal i el Departament de Cultura de l’Ajuntament, es podrà visitar fins el 16 d’abril a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils.

La celebració del 25è aniversari va començar amb el parlament institucional de l’alcaldessa, que va destacar els canvis que han viscut les administracions locals els últims 25 anys, va recordar la història d’un edifici que va ser dissenyat per l’arquitecte municipal Jesús Coll per adaptar-se al futur i a les noves formes de fer política i va fer una menció especial a tot el personal polític i tècnic que va prestar i presta servei en aquestes dependències municipals.

Després dels parlaments, l’alcaldessa, Camí Mendoza, i l’exalcalde que va inaugurar l’edifici el 1995, Josep Pedrell Font, van descobri la placa dels 25 anys amb el nom de tots els membres que formaven part del consistori quan es va estrenar la casa de la vila. Posteriorment, es van fer visites guiades a l’exposició en grups de 10 persones i amb totes les mesures de seguretat.

placa 25 anys Ajuntament de Cambrils

Un edifici entre la platja i la vila

L’exposició explica la història d’aquestes dependències municipals i l’evolució de l’administració cambrilenca. El creixement demogràfic experimentat per Cambrils a la segona meitat del segle XX va comportar una important transformació de la vida pública municipal. Les necessitats de la gestió municipal es van incrementar proporcionalment i en conseqüència va ser necessària la construcció d'un nou edifici consistorial. Amb una ciutat en expansió, amb els dos principals nuclis de població units en un continuo de construccions, es posava de manifest que la nova casa de la vila s'havia de construir a mig camí entre la platja i la vila.

En aquest sentit, l'arquitecte director de les obres, Jesús Coll Capella, va projectar un edifici recollint dos elements icònics del paisatge de Cambrils: la torre de l'Ermita a la Vila i la Torre del Port a la Platja. D'aquesta manera, els cossos laterals de la façana principal, situats a banda i banda d'un gran vestíbul, representen les dues torres mencionades, si bé intercanviant la seva situació: la rectangular representant la Torre de l'Ermita s'orienta cap a la Platja, mentre que la circular s'orienta cap a la Vila.

El nou Ajuntament va entrar en funcionament el març del 1995 i es va inaugurar oficialment el dia 1 d’abril en un acte amb una gran expectació presidit per l’aleshores alcalde, Josep Pedrell, que també va comptar amb la intervenció de l’arquitecte municipal, Jesús Coll.

A la inauguració hi van assistir unes 500 persones i hi van participar els Diables de l’Eixample, els gegants Armengol i Magdalena de la Colla gegantera Tota l’Endenga, els Xiquets de Cambrils i la Colla Vella de Bastoners de Cambrils. A més, durant tota la setmana es van obrir les portes de l’edifici a tota la ciutadania que el volgués visitar.

Ara, 25 anys després de la seva inauguració, es presenta aquesta exposició en la qual podem recordar com era l'antic Ajuntament a la plaça de la Vila, amb els espais que actualment alberguen el jutjat de pau i l'Oficina del Pla de Ciutadania, Diversitat i Cohesió Social; les obres del nou edifici, amb la seva inauguració, i algunes imatges de la transformació del territori on actualment s'aixeca l'edifici consistorial.

Les diferents fotografies seleccionades ens aproximen a la transició des d'un edifici on el creixement de les dependències municipals era impossible a conseqüència de l'espai limitat, a la construcció i utilització d'un modern equipament, obert i que permet cobrir les necessitats polítiques, administratives i socials del municipi.

L’edifici consistorial consta d’un soterrani i tres plantes unides per un espaiós i lluminós vestíbul. La nova casa de la vila que es va dissenyar per concentrar totes les funcions de caràcter administratiu però també per convertir-se en un espai social i cultural on celebrar actes i acollir exposicions.

Les noves dependències van significar un salt molt important per l’administració local, que en aquests últims 25 anys ha vist com Cambrils passava dels 17.000 habitants del 1995 als 35.000 actuals, i ha continuat creixent amb la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (2003), nous equipaments com el Centre Cultural (2002), el Centre Cívic de les Basses (2005), la Torre del Llimó o el Forn del Tallero, les oficines de Benestar del carrer Sant Plàcid, l’administració electrònica (2009), la remodelació de la comissaria (2014) i una àmplia cartera de nous serveis públics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: