Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llorenç del Penedès aprova un pressupost de 3,2 MEUR per al 2021

La millora de la xarxa d’aigua i la renovació de l’enllumenat públic, a més de la inversió social per fer front a la Covid-19, són les partides més importants

Ajuntament de Llorenç del Penedès Ajuntament de Llorenç del Penedès AJUNTAMENT DE LLORENÇ DEL PENEDÈS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Febrer 2021 20:43

El Ple de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès va aprovar els pressupostos per al 2021 amb un import total de 2,4 milions d’euros de despeses corrents i 800.000€ d’inversions. Això suposa un augment global de 600.000€ respecte l’any 2020 que va ser de 2,6 milions, tenint en compte els 800.000€, que es destinaran a inversions extraordinàries. Aquestes inversions consistiran en la millora de la xarxa d’aigua potable i la renovació de tot l’enllumenat públic del municipi substituint les làmpades de sodi per leds. Per executar-les es comptarà amb el romanent de tresoreria existent i s’augmentarà el deute municipal.

Segons l'equip de govern, aquestes actuacions suposaran "un gran estalvi econòmic", amb una reducció d’entre 30.000€ i 35.000€ anuals de la factura de la llum i la reducció de pèrdua d’aigua potable i optimització del servei a mitjà i llarg termini. Per aquest motiu, tot i la crisi actual, des del govern municipal s’ha cregut necessari mantenir l’execució d’aquestes actuacions de millora.

Tot i les inversions previstes, enguany els impostos es congelen per no augmentar la pressió a les famílies i empreses que ja han de suportar els problemes derivats de la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid-19. A més properament s’anunciaran exempcions a per autònoms i empreses que van haver de tancar durant la pandèmia per tal d’ajudar-les a continuar amb la seva activitat.

Per a la realització dels pressupostos 2021, el govern municipal ha fet un estudi molt exhaustiu de cada àrea per conèixer els costos dels serveis prestats per la corporació. Amb aquesta informació s’ha pogut acotar molt més les partides de cada àrea, ajustar-les a la realitat i d’aquesta manera, portar un control molt més real i ajustat a la realitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: