Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Cambrils demana al govern municipal què ha fet per iniciar l’obertura de passos per l’antiga via del tren

El grup de l'oposició retreu "que no s’hagi negociat amb Foment per poder millorar la mobilitat com han fet a altres municipis"

La via del tren desmantellada al seu pas per l'antiga estació La via del tren desmantellada al seu pas per l'antiga estació PSC CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Gener 2021 09:05

“No ens consta que el tripartit a l’Ajuntament de Cambrils hagi sol·licitat al Ministeri de Foment poder obrir passos per trencar la manca de mobilitat al
llarg de l’antiga via del tren”, deia la portaveu del grup municipal del PSC, Ana López. “Hem preguntat en reiterades ocasions quines gestions han fet i no ens han donat cap resposta”, afirma.

Per tot plegat -afegia López- “ens sorprèn que ara diguin que lamenten el retard en el desmantellament de l’antiga via”. “Que continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi és una evidència en la que ja fa molt temps que alertem des del PSC; però a d’altres municipis, com Salou o Mont-roig han pactat poder obrir passos per millorar la mobilitat i ja estan funcionant”, afegia la portaveu socialista a l’Ajuntament de Cambrils. “A què esperen a Cambrils?”.

Per López, com a primer pas “volem que s’obrin accessos per eliminar puntualment la via al tram d’Institut Ramon Berenguer IV i residència d’avis; a la Rambla Vidal i Barraquer; a la zona de la torre de Cambrils; per l’escola Cambrils al barri del Molí de la Torre; a la benzinera de Vilafortuny-Hotel Princess; així com a Cambrils Mediterrani”, apuntava.

En paral·lel, afirma la regidora socialista, que “hem estat i serem molt bel·ligerants perquè s’executi el desmantellament de la via actual i que s’eliminin els talussos i obstacles i això ens permetrà planificar de forma consensuada una avinguda Diputació àmplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable a on establir nous comerços; a més de fer possible també l’obertura de l’Eixample vila al mar -com una continuació del passeig Vidal i Barraquer- a través de l’avinguda Horta de Santa Maria”. “Tot plegat passa pel desmantellament de la via del tren i l'eliminació dels obstacles, entre ells el de l’antiga estació”.

Les propostes del PSC

Des del PSC fan una sèrie de propostes per millorar la mobilitat al municipi amb l'objectiu de trencar aquesta barrera -antiga via del tren- i -de retruc- millorar l’activitat turística.

D'entrada, proposen encarregar el projecte de remodelació de l’avinguda Diputació tenint en compte el desmantellament de l’antiga via del tren ( des del Club Nàutic fins a l’Hotel Augustus). També demanen l’enderroc de l’antiga estació de tren i la redacció del projecte de connexió del Barri l’eixample fins a Horta de Santa Maria a través de l’antiga via. Alhora, consideren que cal la redacció de projecte de pàrquing i plaça pública a l’actual estació d’autobusos, en coordinació amb el Pla de Mobilitat i gestionar el trasllat de l’estació d’autobusos al costat de la nova estació de tren. Finalment, proposen signar un acord, amb un conveni marc de gestió del nou pàrquing de la estació de tren amb ADIF.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: