Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga convoca ajuts per a empreses i comerços afectats pels tancaments a causa de la pandèmia

El termini per sol·licitar les ajudes és, del 14 de gener al 19 de febrer, de manera presencial o telemàtica

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 15 Gener 2021 12:06

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha fet públiques les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses de l’Espluga de Francolí per fer front a les pèrdues derivades de la crisis de la Covid-19. Pel que fa als terminis, els ajuts es podran sol·licitar, del 14 de gener al 10 de febrer de 2021.

Podeu descarregar-vos el formulari de sol·licitud als fitxers adjunts o bé recollir-la presencialment a l’Oficina de Turisme (att. Adrià Roca). Per tots els tràmits presencials cal demanar cita prèvia al 977 870 227.

Els ajuts tenen una dotació pressupostària de 34.000 €

La dotació pressupostària d’aquests ajuts és de 34.000 euros, 22.000 dels quals provenen de la partida dels pressupostos participatius, que l'any passat no es van dur a terme tal com va acordar a la taula de reactivació econòmica de la Covid-19, on participen i tenen representació tots els grups polítics municipals. Per altra banda, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga es va proposar augmentar aquest import amb 12.000 € més per incrementar la dotació d’aquesta convocatòria d’ajudes, provinents de la partida de dietes i assistències de regidors, de la qual hi ha aquest import disponible ja que no se n’ha fet ús i també perquè les tinents d’alcaldia estan percebent un import inferior al que estava previst. Tant les bases com la dotació pressupostària van ser consensuades pels tres grups municipals.

Qui pot sol·licitar aquests ajuts?

Podran sol·licitar aquesta ajuda econòmica les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat en un establiment situat a l’Espluga de Francolí i que tinguin la corresponent llicència d’activitat tramitada abans del 14 de març de 2020. Per tal d’establir els imports de les ajudes es tindran en compte diversos criteris que cada un d’ells tindrà un barem, amb l’objectiu de repartir els imports de manera equitativa. En aquest sentit, es valoraran les pèrdues econòmiques que es puguin derivar de la crisi de la Covid-19, el temps durant el qual l’establiment ha estat obligat a tancar i també la inversió que ha estat necessària per adquirir material de protecció per la Covid-19.

Amb aquesta línia d’ajuts municipals als establiments i empreses de l’Espluga, l’Ajuntament pretén és recolzar al sector comercial i turístic, fent un esforç per trobar dotació pressupostària en uns comptes municipals afectats per la davallada d’ingressos. En tot cas, optar a aquest ajut pot ser complementari a altres línies de subvenció provinents d’administracions superiors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: