Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Morell fa un nou pas endavant per a la implantació del cos de vigilants

El consistori dona llum verda a l’ordenança de civisme i a diverses ordenances fiscals

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dijous, 03 Desembre 2020 18:37

L’Ajuntament del Morell ha fet un pas més de cara a la implantació, ben aviat, del nou cos de vigilants municipals. En aquest sentit, el ple ordinari celebrat el passat 26 de novembre va servir per donar llum verda a l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, que serà pràcticament el full de ruta principal que guiarà el nou cos, així com dues ordenances fiscals reguladores.

La primera, reguladora de la taxa de retirada amb grua de vehicles abandonats o irregularment estacionats, i la segona, reguladora de la taxa de guals. Respecte a aquesta última, les comunitats de veïns o blocs de pisos hauran d’abonar 60,54 euros anuals de llicència d’una placa de gual, mentre que les cases unifamiliars hauran de pagar 45 euros per llicència. Unes llicències que no entraran en vigor fins que el cos de vigilants estigui plenament actiu.

Injecció econòmica en forma d’ajudes directes i un nou pla d’ocupació

En el marc de la sessió plenària també es va fer una modificació al pressupost per valor de 154.400 euros per tal de tirar endavant dues accions econòmiques. D’una banda, 6.200 euros es destinaran a ajudes directes al sector comercial afectat per la segona onada de la pandèmia de Covid-19, és a dir, establiments de restauració, centres esportius privats i centres d’estètica. Uns pagaments que seran efectius abans d’acabar l’any 2020. I d’altra banda, 148.200 euros que serviran per posar en marxa un nou pla d’ocupació que es presentarà ben aviat i que donarà cobertura a la contractació, durant sis mesos, de 20 persones aturades del municipi.

Així mateix, també es van aprovar el compte general del 2019 i l’ordenança municipal de sorolls i vibracions, que permetrà que el consistori tingui una legislació més àmplia en aquest afer.

Finalment, tots els grups municipals van votar a favor d’una moció, presentada pel grup de Ciutadans, per regular la col·locació de banderes o símbols representatius no oficials a l’edifici de l’Ajuntament dels col·lectius que ho sol·licitin.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: