Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls obre el període de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2020

La ciutadania podrà votar online o telefònicament, entre el 14 de desembre i el 17 de gener, entre un total de 36 propostes seleccionades

El regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà, ha anunciat avui el període de votació de les propostes seleccionades dels Pressupostos Participatius 2020 El regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà, ha anunciat avui el període de votació de les propostes seleccionades dels Pressupostos Participatius 2020 JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 02 Desembre 2020 10:35

Les vallenques i els vallencs majors de 16 anys podran votar, entre el 14 de desembre i el 17 de gener, i escollir tres de les 36 propostes seleccionades dels Pressupostos Participatius del 2020. El regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà, ha destacat que per primera vegada, la dotació dels pressupostos participatius se situa en 250.000 euros, "la xifra més alta des de la seva implantació l'any 2017 i que representa més d'un 10% de tot el capítol d'inversions".

Cartanyà ha explicat que enguany, per facilitar la identificació de les propostes seleccionades, aquestes s'han agrupat en quatre categories: infraestructures, mobilitat, entorn natural i espais de convivència. En qualsevol cas, les propostes que s'execturarn el 2021 seran les més votades, independentment de la categoria a la que pertanyin. El regidor també ha dit que el procés dels PP d'aquest any, s'ha vist alentit a causa de les aturades per la pandèmia.

Votacions per internet o per telèfon

Per aquest motiu, s'ha optat per un sistema de votació online, que estarà operatiu les 24 hores del dia a través del portal web municipal www.valls.cat o bé trucant al teléfon 629528650. En el cas del vot telemàtic per internet, només serà necessari obtenir el certificat digital que es pot obtenir amb molta facilitat. Per facilitar la votació segura online, amb les 36 propostes, s'ha inclòs un codi QR que permet obtenir el certificat digital idCat Mòbil en només un minut. Per registrar-se només cal introduir a la plataforma els números de DNI o NIE, de targeta sanitària i de mòbil i, a partir d'aquesta identificació, es rep immediatament un codi al mateix telèfon per votar amb seguretat i amb totes les garanties.

Per a totes les persones que no tenen accés a internet o aquells col·lectius amb menys coneixements d'informàtica, també es podrà votar trucant al telèfon citat anteriorment, de dilluns a divendres, de 09 a 14h, excepte festius.

Els projectes anteriors

Dels 12 projectes escollits per la ciutadania en els tres processos partipatius celebrats des de 2017, un 58% han estat executats: el banc de recursos tècnics de salut, el parc de barres skate i, també al Fornàs, la pista de bàsquet a l'aire lliure, l'adequació de l'enllumenat del Parc Barrau, la plantació d'arbres a l'entrada de l'escola Enxaneta, la millora al parc del Mas Miquel o el remolc d'emergències per a l'associació de voluntaris de Protecció Civil.

Jordi Cartanyà també ha dit que s'ha avançat ja en tres projectes més que es troben en vies d'execució o tramitació. Així, a partir de la setmana vinent s'instal·laran els aparells dels nous parcs de salut als barris del Fornàs, la Xamora, Pisos de Clols i les Comarques. En els propers dies també es marcaran els itineraris de salut per camins i s'ha procedit ja a l'exposició al públic del projecte del carril bici entre l'estació d'autobusos fins a l'entrada del polígon industrial del barri del Fornàs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: