Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inicia el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat

Amb el compromís de l'Ajuntament de treballar per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes; i amb la creació d’un grup de treball paritari i representatiu

Imatge de la primera reunió telemàtica de la Comissió d'Igualtat Imatge de la primera reunió telemàtica de la Comissió d'Igualtat AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 20 Novembre 2020 08:55

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha iniciat el procés d’elaboració del seu Pla d’Igualtat i dels seus organismes dependents. Aquest document, del qual han de disposar les entitats que tenen més de 50 persones en plantilla segons estableix la normativa vigent, ha de tractar les matèries següents: accés a l’ocupació, classificació professional, promoció i formació, retribucions; ordenació del temps de treball per afavorir la conciliació laboral, personal i familiar i prevenció de l’assetjament per raó de sexe.

Per engegar aquest procés, s’ha constituït la Comissió d’Igualtat, un grup de treball paritari i representatiu dels diferents àmbits professionals de l’Ajuntament i dels seus organismes dependents, que s’encarregarà de coordinar l’elaboració i el seguiment del Pla. Aquesta comissió, que treballarà en la diagnosi i la redacció de propostes, està integrada per 10 persones, entre les quals hi ha la tècnica municipal d’Igualtat, que coordinarà el disseny, la implementació i l’avaluació de les polítiques d’igualtat entre homes i dones; i supervisarà la posada en funcionament de projectes per a la integració de la perspectiva de gènere al consistori; i també el cap de Recursos Humans.

En aquesta primera fase iniciativa, la Junta de Govern Local també ha aprovat la Carta de compromís de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb la redacció i implementació del Pla d’Igualtat. Aquesta Carta s’ha fet arribar a la plantilla de la corporació local i dels seus organismes dependents, amb els compromisos adquirits.

"Disposar d’un Pla d’Igualtat, més enllà de ser una obligació per a l’Ajuntament, per llei, és una oportunitat per posar de manifest, d’una manera rigorosa, possibles situacions de desigualtat i per establir mesures correctores. Això li pot reportar un entorn de treball més just i inclusiu", ha apuntat el regidor d’Igualtat, Diego García.

El mateix regidor ha destacat la importància de sotmetre a negociació les diferents aportacions que pugui generar el grup de treball d’igualtat, perquè els assoliments en aquesta matèria tinguin el major consens possible entre tots els agents implicats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: