Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí congelarà les taxes per al 2021

El govern municipal prioritza bonificacions en la instal·lació d’energies renovables i aposta per flexibilitzar els preus de la Llar d’Infants Municipal

L'alcalde de l'Espluga, Josep M. Vidal, i la regidora de'Educació i Transparència, Anna Garcia, han explicat en roda de premsa per explicar les modificacions de les ordenances fiscals del 2021 L'alcalde de l'Espluga, Josep M. Vidal, i la regidora de'Educació i Transparència, Anna Garcia, han explicat en roda de premsa per explicar les modificacions de les ordenances fiscals del 2021 ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Octubre 2020 08:28

L’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha proposat congelar les taxes de cara al 2021 i també posa sobre la taula diversos canvis, entre els més destacats, les bonificacions en matèria d’estalvi energètic i energies renovables i la flexibilització dels preus de la Llar d’Infants Municipal. També es proposen altres modificacions com ara l’anul·lació dels eBandos de caràcter comercial a partir del 2021 i l’impost de les brosses per als allotjaments turístics. L'alcalde de l'Espluga, Josep M. Vidal, i la regidora de'Educació i Transparència, Anna Garcia, han explicat en roda de premsa aquestes modificacions, que se sotmetran a votació al Ple Municipal del proper dijous 29 d’octubre i serien aplicables a partir de l’1 de gener de 2021.

Bonificació de l’IBI per a immobles amb sistemes d’aprofitament d’energia solar

Gaudiran d’una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’impost els béns immobles (ja siguin d’obra nova o no), en els que s’hagin instal·lat sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, durant els cinc períodes impositius següents a la instal·lació. L’aplicació d’aquesta bonificació estarà condicionada a complir alguns requisits com tenir aprovada, per part de l’Ajuntament, la llicència d’obra corresponent o haver-se fet efectiu el pagament dels impostos i taxes relacionats amb la llicència urbanística. La bonificació haurà de ser sol·licitada per l’interessat en el termini de tres meses posteriors a la instal·lació i no és acumulable amb cap altra bonificació d’aquest impost. La modificació va més enllà i permet que les persones que han instal·lat aquestes infraestructures durant els últims 5 anys puguin acollir-se a les bonificacions a partir del 2021 i fins al cinquè any després de la data d’instal·lació.

Bonificacions a l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)

L’Ajuntament bonificarà fins el 95% de la quota de l’impost, les construccions, instal·lacions i obres, en què s’incorporin sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar o altres energies alternatives la incorporació de la qual no sigui obligada per la normativa vigent. Aquesta bonificació només s’aplicarà sobre el cost de l’obra concreta que fomenti l’estalvi energètic. Aquesta bonificació s’aplicarà automàticament d’ofici.

Per altra banda, també es continuarà bonificant un 90% de la quota de l’impost en favor de les construccions, instal·lacions o obres que afavoreixin les condicions d’accés i habitabilitat de les persones amb discapacitat física o majors de 65 anys i que estiguin empadronades a l’habitatge corresponent. La nova redacció de les ordenances preveu els supòsits i fixa els condicionants per a ser-ne beneficiari. Aquesta bonificació s’aplicarà sobre l’import de l’obra necessària per a afavorir aquest accés i habitabilitat. Aquesta bonificació haurà de ser sol·licitada per la persona interessada en el moment de petició de la llicència urbanística aportant l’acreditació del grau de discapacitat física.

En canvi, no caldrà l’acreditació del grau de minusvalidesa en els casos en què les construccions i instal·lacions o obres siguin per a l’adaptació de bany o bé la instal·lació d’un ascensor, elevador o plataforma, sempre i quan aquestes actuacions tinguin com a objectiu millorar l’accessibilitat de persones que tinguin 65 o més anys i que estiguin empadronades a l’habitatge corresponent.

Aquesta bonificació haurà de ser sol·licitada per la persona interessada en el moment de petició de la llicència urbanística.

Flexibilització del preu públic de la Llar d’Infants Municipal

L’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí proposa oferir el servei de Llar d’Infants Municipal només de matí. Fins ara només hi havia la possibilitat de dur-hi els infants tot el dia, o bé, pagar tot el dia i dur-los només al matí, un fet que es considerava un greuge per aquelles famílies que només necessitaven aquest servei durant la franja de matí. Aquesta demanda ja era una proposta que l’equip de Som Espluga plantejava quan era a l’oposició.

Llar infants Municipal Espluga

Així doncs, des de la regidoria d’Educació s’ha optat per fer aquest pas cap a la flexibilització d’horari i preu. Per al 2021, l’assistència a la Llar de 8:30 a 12:30 i de 15:00 a 17:30 hores tindrà un preu de 175,89 €/mes, reduint-ne el preu d’acord amb la reducció de mitja hora en l’horari de la Llar. I com a novetat, es dona la possibilitat de fer assistència matinal de 8:30 a 12:30 a un preu de 125,00 €/mes.

Ebandos comercials i brosses dels allotjaments turístics

També es proposen altres modificacions com ara l’anul·lació dels eBandos de caràcter comercial a partir del 2021, aquests es canalitzaran a través d’un altre canal d’eBando, amb l’objectiu de donar prioritat a les informacions oficials i d’interès general a través del canal oficial i diferenciar-ne les comunicacions purament comercials. Aquest canvi pretén que els canals oficials de l’Ajuntament emetin informació oficial. Paral·lelament s’està treballant per oferir un nou canal d’eBando només per a comerços i empreses.

A més, s’ha optat per canviar la taxa de l’impost de les brosses als allotjaments turístics, siguin de la tipologia que sigui (apartaments, hotels, albergs, cases rurals, etc). Aquest canvi permet calcular l’import de cada establiment en funció d’una taxa fixa i una de variable, que anirà condicionada a les places que disposa. D’aquesta manera s’eviten grans diferències entre els allotjaments i també aconsegueix un equilibri i esglaonament de preus que correspon exactament a la capacitat de cada establiment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: