Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils acorda concedir una Medalla d’Honor a Josep Maria Panicello

L’exalcalde és reconegut per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi

Imatge d’arxiu de l’alcaldessa i Josep Maria Panicello (Medalla d’Honor) a la Cloenda de l’Any Vidal i Barraquer, el març de 2019 Imatge d’arxiu de l’alcaldessa i Josep Maria Panicello (Medalla d’Honor) a la Cloenda de l’Any Vidal i Barraquer, el març de 2019 AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Octubre 2020 16:56

El Ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat avui per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila a l’exalcalde Josep Maria Panicello Hernández per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi. El Ple també ha acordat concedir sis Mencions Honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades. Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals.

Les Mencions Honorífiques han estat pels Germans de les Escoles Cristianes La Salle per la seva tasca en l’educació, i la seva contribució i difusió de la cultura i el desenvolupament de la tradicions locals en el seu 120è aniversari de l'arribada a Cambrils; el sector sanitari i els centres de referència a Cambrils (l’Hospital Lleuger Doctor Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona) per l'esforç, la dedicació, la implicació, la professionalitat, la humanitat i el compromís en la lluita contra la pandèmia; Albert Puig, per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu com entrenador de futbol i docent arreu del món; el germà Cristí Savall Berenguer i al pare Antoni Domènech Font per la tasca social i educativa i el seu compromís amb la ciutadania de països amb problemes socials i econòmics, entre d’altres, representant al col·lectiu de missioners de Cambrils que estan realitzant la seva tasca arreu del món.

El Ple també ha decidit concedir dues Mencions Honorífiques a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol, pel seu compromís amb la ciutat i la seva trajectòria en el món educatiu, el voluntariat i els serveis socials, i a Joan Pastó Planas per la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils.

Habitualment l’acte de lliurament de les distincions se celebra en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada, però enguany està supeditat a la situació sanitària.

La Medalla

La candidatura de Josep Maria Panicello va ser presentada per la ciutadania amb recollida de signatures i el suport de tres entitats locals: la Revista Cambrils, el Club Atletisme Cambrils i el Club Bàsquet Cambrils.

Josep Maria Panicello va ser alcalde de Cambrils (del 1987 al 1991 i del 1995 al 1997) i regidor (del 1991 al 1995 i del 1997 al 1999) i diputat a la Diputació de Tarragona (del 1987 al 1999). Durant tota la seva vida s’ha implicat en l’associacionisme local i en la promoció de diferents iniciatives.

Va ser fundador del Club Atletisme, el Centre d’Estudis Cambrilencs i Cambrils Tribuna; director de la Revista Cambrils; membre destacat d’entitats com el Club Basquet Cambrils (del qual és president honorífic), la Coral Verge del Camí i l’Agrupació Fotogràfica; i col·laborador de diversos mitjans de comunicació. Durant els anys 2018 i 2019 va ser comissionat de l’any Cardenal Vidal i Barraquer, coordinant la comissió i organitzant més de 60 actes.

Des de la vessant professional, ha regentat un negoci familiar d’electrodomèstics i ha estat president de la Unió de Botiguers, fundador i president de la Federació d’Unions de Botiguers de les Comarques Meridionals de Catalunya, president de la Comissió d’estatuts i règim intern de la Confederació de Comerç de Catalunya i delegat a Tarragona del grup TAU ICESA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: