Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona demana una rebaixa del 50% de la taxa de brossa i terrasses

Els socialistes també demanaran al Ple d'aquest divendres que es reprengui l’activitat cultural

Imatge d'arxiu d'una terrassa de la plaça de la Font Imatge d'arxiu d'una terrassa de la plaça de la Font ARXIU / ACN
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 22 Octubre 2020 20:47

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Tarragona ha demanat una rebaixa del 50% de la taxa de recollida d’escombraries i de la taxa d’ocupació de la via públic fins al juny de 2021. El conseller Berni Álvarez ha presentat la moció d’urgència, que es debatrà demà al plenari, per reduir a meitat de preu la taxa de brossa i terrasses pel sector de l’hostaleria: “Aquestes propostes són necessàries per alleugerir al sector”. Els i les socialistes creuen que les mesures de tancament total són “excessives” i demana a la Generalitat explorar altres alternatives com avançar l’horari de tancament dels locals i el control del compliment de les mesures. Álvarez titlla de “precipitada” la decisió del govern municipal de tornar a cobrar les taxes de terrasses i afegeix que es van retornar gràcies a les demandes dels grups de l'oposició, però sobretot a la mobilització del sector.

El PSC també defensarà al plenari una moció perquè el consistori tarragoní agilitzi els tràmits de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). La portaveu dels i les socialistes, Sandra Ramos, ha demanat una millor coordinació entre les dues administracions per poder avançar amb les respostes a les demandes de l’IMV. “Hi ha més de 3.000 aturats i aturades sense cap subsidi que podrien demanar aquesta ajuda i no saben com fer-ho. Des del govern municipal s’hauria d’ajudar a la població amb l’objectiu de facilitar-los els tràmits”, reclama Ramos.

El PSC demanarà que es reprengui l’activitat cultural

Al plenari municipal de demà, els i les socialistes demanaran a Ricomà que canviï d'opinió i es reprengui l’activitat cultural a Tarragona: “Som l’única ciutat on s’apliquen aquestes restriccions, això és una vergonya. La cultura està declarada com a bé essencial per la Generalitat de Catalunya”, etziba Ramos. El PSC també pregarà al govern que reconsideri la recomanació que va fer als majors de 65 anys de no utilitzar el transport públic. “Revisin horaris i freqüències de línies; no proposin solucions fàcils i executin iniciatives eficaces”, afegeix Ramos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: