Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà no accepta la dimissió de Puig però li retira el càrrec de portaveu del govern de Tarragona

El tercer tinent d'alcalde va reconèixer haver participat en la celebració d'una boda amb més de sis persones

El tinent d'alcalde, Xavier Puig, mantindrà les seves competències però deixarà d'exercir com a portaveu del govern de Tarragona El tinent d'alcalde, Xavier Puig, mantindrà les seves competències però deixarà d'exercir com a portaveu del govern de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dijous, 22 Octubre 2020 14:22

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, no ha acceptat la dimissió del conseller municipal Xavier Puig, que va reconèixer haver participat en la celebració d'un casament amb més de sis persones el passat cap de setmana. Puig, tercer tinent d'alcalde i titular de Territori, Sostenibilitat i Seguretat, i Medi Ambient, havia posat el seu càrrec a disposició del batlle aquest dimarts. En un comunicat, Ricomà considera "desproporcionat acceptar la renúncia", però també creu que és "imperatiu que els seus actes tinguin conseqüències" i li retira el càrrec de portaveu de l'executiu municipal, atribucions que passa a assumir Manel Castaño.

Ricomà ha expressat que "com a servidor públic i alcalde" defensa "fermament que els càrrecs públics han d'exercir les seves funcions amb exemplaritat i les accions del conseller són una negligència en un context de pandèmia on tots i cadascun de nosaltres hem d'actuar complint escrupolosament les indicacions del Departament de Salut". "Estic convençut també que davant qualsevol negligència els càrrecs públics hem d'assumir les responsabilitats dels nostres actes i se n'han de derivar conseqüències que siguin en tot moment proporcionades al fet succeït", ha indicat. Amb tot, afegeix que la renúncia de Puig és "un gest que l'honora".

Segons va explicar el mateix Puig al seu perfil de Facebook, dissabte passat va oficiar la boda del seu millor amic i va ser una de les persones convidades al dinar de celebració en una casa particular del Catllar. "Era una celebració de petit format, però en arribar i veure que no es complien les limitacions d'aforament vigents hauria d'haver marxat i instar que ho fessin la resta de convidats", va afirmar Puig, el qual va admetre també que no fer-ho "va ser un greu error" per part seva. "Com a ciutadà i com a càrrec públic, és una irresponsabilitat, en demano disculpes i n'assumeixo les conseqüències, per la qual cosa he posat el meu càrrec a disposició de l'alcalde", va justificar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: