Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona acusa el govern de Ricomà de "castigar" el sector cultural

El PSC també es mostra contrari al tancament de l’activitat cultural

Imatge d'arxiu del Teatre Tarragona, un dels espais on s'ha suspès l'activitat cultural Imatge d'arxiu del Teatre Tarragona, un dels espais on s'ha suspès l'activitat cultural ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Octubre 2020 18:59

La CUP de Tarragona no comparteix les mesures que l’equip de govern (ERC-ECP) ha decidit implementar a la ciutat per frenar els contagis de Covid-19. Lamenten que l’Ajuntament de Tarragona "hagi fet recaure el pes de les noves mesures restrictives en un sector tan castigat com és el cultural". A més, critiquen que el govern municipal "hagi tirat pel dret sense haver fet arribar prèviament aquesta decisió ni als grups municipals, reunint-nos d’urgència, ni als mateixos artistes perjudicats, que es van assabentar d’aquesta decisió a través de les xarxes socials".

Les conselleres cupaires també consideren que és "incomprensible" la falta de coordinació del consistori amb la Generalitat, governada pel mateix partit que a l’Ajuntament. Segons la CUP,  el govern municipal els ha comunicat que "no tenien constància que avui es farien públiques noves mesures restrictives aplicades per la Generalitat". Unes mesures que, un cop s’han anunciat, demostren que el govern de l’Ajuntament de Tarragona "s’ha precipitat pel que fa a les restriccions en matèria de cultura i demanem que rectifiquin", assenyalen en un comunicat.

El PSC contrari al tancament de l’activitat cultural

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, ha carregat durament contra la decisió de suprimir les activitats culturals als teatres, centres cívics i altres espais públics de la ciutat. La portaveu socialista critica els missatges “contradictoris” que està llançant Ricomà a la ciutadania i més quan la Generalitat ha decidit mantenir l’activitat cultural en marxa amb el 50% de l’aforament.

“Aquest govern municipal cada cop genera més inseguretat als tarragonins i tarragonines. En una època que necessitem respostes eficaces i planificades, Ricomà llença mesures i propostes incoherents i precipitades per un sector clau en l’economia de la ciutat com és la cultura”, afegeix Ramos. Els i les socialistes defensen que "la cultura és segura2, que s’han fet molts esforços per adaptar-se a la situació actual i que suspendre l’activitat cultural "no és donar una solució sino generar un problema".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: