Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cunit dona llum verda a 50.000 euros de noves ajudes al sector econòmic local

S'estima que les bases s’aprovaran definitivament a finals del mes d’octubre i s’obrirà període de presentació de sol·licituds

Comerços tancats en un carrer cèntric de Cunit Comerços tancats en un carrer cèntric de Cunit ARXIU / AJUNTAMENT DE CUNTI
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 27 Setembre 2020 21:02

L'Ajuntament de Cunit ha aprovat una nova línia d’ajudes al sector econòmic local després d’haver concedit ja més de 41.000 euros en la que va ser la primera acció de suport directe a microempreses i autònoms de Cunit al mes de juliol (de les 60 sol·licituds presentades, 44 s’ajustaven a les bases).

Ara, malgrat que el Decret d’aprovació de l’Estat d’Alarma i pròrrogues successives ja no es troben en vigor, el govern cunitenc considera que els efectes de la pandèmia no han desaparegut i que, per tant, és necessari continuar les accions d’ajuda a les empreses afectades pel tancament obligatori i que van patir una pèrdua d’ingressos significativa.

Tenint en compte la situació epidemiològica actual i les conseqüències per l’economia local, es dóna llum verda a un nou paquet d’ajudes al teixit econòmic de Cunit (autònoms/es i microempreses) amb una dotació econòmica de 50.000 euros.

En paraules de David Marquinez, regidor de Promoció Econòmica i Empresa “continuem alertes als efectes que la pandèmia té sobre l’activitat econòmica del nostre municipi. Malgrat que ja no estem en Estat d’alarma, sí que ens trobem en Estat de necessitat i urgència econòmica. Aprovem noves ajudes perquè les conseqüències sobre el teixit econòmic de Cunit encara són visibles i l’ajuntament, com administració més propera a la ciutadania, ha d’establir mecanismes de resistència davant fenòmens tan greus”.

Actualment, continuen les restriccions en aforaments de clients/es als establiments comercials; les restriccions de mobilitat; les distàncies de seguretat exigides, entre altres causes (de caire psicosocial, però de similar importància) afecten al sector comercial i turístic del nostre municipi, constituït per petites empreses, un model comercial de proximitat (petits comerços) i un sector turístic de segona residència.

S’estima que les bases, després del tràmit jurídic i administratiu pertinent, s’aprovaran definitivament a finals del mes d’octubre i s’obrirà període de presentació de sol·licituds.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: