Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llum verda urbanística de l'Ajuntament de Tarragona al centre de culte islàmic a Sant Pere i Sant Pau

El ple del pròxim 29 de setembre debatrà l'aprovació definitiva del projecte, que només ha trobat l'oposició del PP

L'Ajuntament ha donat llum verda al Pla Especial per a la implantació d'un nou centre de culte religiós a Sant Pere i Sant Pau L'Ajuntament ha donat llum verda al Pla Especial per a la implantació d'un nou centre de culte religiós a Sant Pere i Sant Pau AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Vida Municipal ACN
Dilluns, 21 Setembre 2020 19:24

La comissió informativa de Territori de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verda aquest dilluns al Pla especial urbanístic que permetrà la instal·lació d'un centre de culte islàmic a l'edifici Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau. La proposta ha comptat amb els vots a favor d'ERC, En Comú Podem, CUP i Ciutadans, així com l'abstenció de PSC i Junts per Tarragona, i només el vot contrari del PP. El ple del pròxim 29 de setembre debatrà l'aprovació definitiva. El conseller de Territori, Xavier Puig, ha recordat que els tècnics municipals han estudiat el projecte i resolt les al·legacions, obligant els promotors a efectuar diverses millores. Es tracta, segons ha afegit, d'una activitat privada que compleix la normativa urbanística.

"Demanem responsabilitat", ha apuntat el conseller. "La llibertat religiosa és un dret fonamental. Tarragona és una ciutat plural on hem de conviure persones de totes les confessions i creences", ha argumentat. La Comunitat Islàmica Assalam va presentar un nou Pla Especial el 2019 després que se li denegués l'anterior per incomplir la normativa vigent.

Segons detalla en un comunicat el consistori, el local, situat a la planta baixa a l'edifici Sant Andreu del barri tarragoní, formant part dels habitatges de la Cooperativa Tarraco, no disposava inicialment d'un accés independent des de la via pública –s'havia d'accedir a partir d'espais comunitaris del conjunt residencial i no eren privats i exclusius del centre-. D'acord amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, les instal·lacions d'aquest tipus han de complir aquest requisit.

També es va reclamar als promotors que prèviament tramitessin i aconseguissin l'aprovació d'un pla especial, d'acord també amb el que estableix el POUM per a centres de culte. La Comissió ha donat llum verd aquest dilluns al document certificant que el projecte, amb un aforament per a 71 persones, compleix ja la normativa urbanística i la legislació sectorial aplicable. Finalment, s'han resolt les al·legacions presentades durant el període d'informació pública.

L'anunci del projecte de centre culte islàmic a Tarragona va ser objecte de manifestacions de signe oposat a finals de 2018. El partit feixista Democràcia Nacional es trobava entre els promotors de la manifestació de veïns que estan en contra de la seva instal·lació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: