Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Serveis Socials de Cambrils atenen un 30% més de persones des de l'inici de la pandèmia

Més del 75% de les intervencions estan vinculades als efectes de la crisi

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Cambrils Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dimarts, 15 Setembre 2020 18:10

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Cambrils han atès 6.452 persones des de l'inici de la pandèmia i fins el 30 d'agost, un 32,5% més que el mateix període de l'any anterior. A més, s'han obert 388 nous expedients. També han augmentat significativament les intervencions, que en aquests quatre mesos i mig han ascendit a 12.451, un 52,3% més que el 2019. Tres de cada quatre intervencions dels Serveis Socials estan vinculades als efectes de la pandèmia. Per aquest motiu, el consistori ha doblat la dotació dels ajuts d'urgència social per fer front a l'impacte de la crisi.

D'altra banda, destaquen les 5.035 atencions telefòniques a persones o unitats familiars amb factors de risc o vulnerabilitats. D'aquestes atencions, una part molt significativa han estat trucades de seguiment fetes durant el confinament.

La regidora de Benestar Social, Hélèn Arcelin, ha explicat que des de la declaració de l'estat d'alarma els serveis bàsics han hagut d'evolucionar per adaptar la intervenció a la nova realitat, amb nous sistemes de treball ajustats a les exigències sanitàries i als plans de contingència específics.

Increment de nous expedients

A banda de les xifres de persones ateses i d'intervencions, destaca l'increment en un 70,2% dels nous expedients, que corresponen a famílies amb expedient tancat o que acudeixen per primera vegada a Serveis Socials. A 30 d'agost s'estava intervenint en 2.042 expedients, dels quals 388 són nous.

El punt de major creixement es va produir del 18 d'abril a l'1 de maig. Durant aquest pic de dues setmanes es van obrir 122 nous expedients i posteriorment el creixement de demandes s'ha mantingut estable amb un augment mitjà de 40 nous expedients cada mes.

Els recursos més prescrits són els d'urgència social (80,84%) i concretament els ajuts bàsics d'alimentació, higiene i farmàcia (64,70%). S'han gestionat 696 derivacions d’urgència a la Xarxa de Distribució d’Aliments (477 a Caritas i 219 a Creu Roja) i s'han distribuït 195 targetes moneder, complementàries als lots gestionats per les entitats socials. Actualment la xarxa està atenent 810 persones, de les quals 267 són menors.

Per reforçar a la Xarxa de Distribució d'Aliments, l'Ajuntament ha gestionat la compra de 200 targetes moneder de 50 euros, i 500 targetes de 20 euros, amb un cost total de 20.000 euros; i la compra de productes bàsics d'alimentació, neteja i higiene personal.

Augment dels ajuts d'urgència social

A nivell pressupostari, l’Ajuntament ha augmentat la consignació dels ajuts d'urgència social un 117,51%, d'una disponibilitat inicial de 104.500 euros a 227.300 euros. L'augment de la dotació és una de les mesures socials impulsades per fer front a l'impacte de la crisi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: