Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida a l'empresariat local perquè s’apunti a la campanya “Fes-la rodar”

L'Ajuntament fomentarà el consum en els establiments adherits amb unes targetes moneder a les famílies del municipi per gastar en aquests negocis

Imatge aproximada de com serà la targeta de consum Imatge aproximada de com serà la targeta de consum AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Agost 2020 21:01

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida al teixit empresarial del municipi a adherir-se a la campanya “Fes-la rodar”. Una campanya que ha posat en marxa el consistori “per potenciar l’economia circular, ja que si bé els beneficiaris d’aquesta iniciativa seran les famílies del municipi, també es fomentarà el consum en els negocis locals que s’hi apuntin”, segons ha explicat la regidora de Promoció econòmica, María José Gómez.

A aquesta campanya pot adherir-se tot el teixit empresarial del municipi, excepte els establiments que no s’han vist obligats a tancar per l’estat d’alarma, com ara, els d’alimentació, els supermercats o les benzineres; i aquells establiments de venda de tabac, alcohol, jocs i apostes. Per fer-ho, han de sol·licitar l’adhesió per internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (aquí) o de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana.

Les targetes moneder

L'Ajuntament té previst lliurar unes targetes moneder a totes les famílies del municipi perquè se les puguin gastar només en aquests negocis locals. El consistori donarà dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència:

La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros.

La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 50 i els 160 euros.

Els establiments adherits disposaran d’una aplicació informàtica que es podran descarregar de manera gratuïta al mòbil o a una tauleta, amb la qual podran gestionar totes les transaccions que es realitzin a través de les targetes consum. D’aquesta manera, podran presentar a l’Ajuntament les factures de les vendes fetes i cobrar els imports corresponents.

Per donar a conèixer el funcionament d’aquesta aplicació, que és molt senzill i semblant al del pagament a través del datàfon, l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, oferirà formació a les empreses adherides a la campanya.

A aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial, l’Ajuntament té previst destinar-hi 350.000 euros. El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi i que la ciutadania podrà començar a demanar els ajuts el mes de setembre. En la pàgina web d’IDETSA, www.idetsa.cat, s’hi poden consultar les bases d’aquests nous ajuts, aprovades en la sessió plenària del 3 de juny; i també les bases de les subvencions que concedeix actualment l’Ajuntament per a la promoció econòmica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: