Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC reclama al govern municipal de Mont-roig que no cedeixi el superàvit a l’Estat

Esquerra recorda que el superàvit muncipal és d'1,8 MEUR i que "l'Estat s'apropiarà de manera injustificada de 149,70 e de cada veí i veïna"

Imatge d'arxiu del saló de plens de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp Imatge d'arxiu del saló de plens de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Agost 2020 19:20

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha reclamat a l’equip de govern i al seu alcalde, Fran Morancho (PSC), "un pronunciament públic i contundent contra la pretensió del govern del PSOE d’apropiar-se dels recursos dels ajuntaments del país". En aquest sentit, ERC-MES estudia demanar la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar aquest assumpte i expressar "el rebuig més explícit de l’Ajuntament de Mont-roig contra l’apropiació il·legítima d’uns recursos que necessita el nostre municipi i que hem de poder decidir com gestionem, en el marc del Pacte de Municipi recentment subscrit per a la recuperació post-Covid".

Des del grup municipal de l'oposició, consideren que “els ajuntaments han de disposar dels recursos econòmics necessaris i de la capacitat organitzativa imprescindible per poder gestionar sobre el terreny aquelles mesures de protecció i de recuperació en l’era post-Covid-19”.

El superàvit municipal

Esquerra subratlla que, segons les dades del Ministeri d’Hisenda, el saldo del superàvit de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és a hores d’ara de 1.816.696,61 €, "xifra que implica que l’Estat s’apropiarà de manera injustificada de 149,70e de cadascun dels veïns i veïnes del nostre municipi". En el conjunt de Catalunya, el govern espanyol pretén retenir més de 3.500 milions d’euros del superàvit dels ajuntaments catalans.

ERC-MES manifesta que és inacceptable que "els ens locals facin de banc del govern de l'Estat" i reclama que "la bona feina feta i la gestió eficient dels ajuntaments ha de revertir directament en els ciutadans i ciutadanes de cada municipi, amb polítiques de reactivació que es decideixin segons les necessitats dels seus pobles i ciutats".

Des del 2013, els ajuntaments estan obligats a tancar en superàvit i no poden disposar dels recursos no gastats i del romanent dels exercicis anteriors. Finalment, els republicans recorden que l'acord de govern de coalició PSOE-Podem "va incloure el compromís de derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local i aprovar noves normes per tal que els ajuntaments disposessin lliurement dels seus recursos. Això ara quedarà en paper mullat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: