Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils descarta cedir el superàvit a l'Estat

El govern municipal considera que els diners estalviats s'han d'invertir al propi municipi

Imatge d'arxiu de la presentació de l'acord de govern a Cambrils amb l'alcaldessa Camí Mendoza (ERC) al centre amb els representants de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, i Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, el 28 de maig del 2019 Imatge d'arxiu de la presentació de l'acord de govern a Cambrils amb l'alcaldessa Camí Mendoza (ERC) al centre amb els representants de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, i Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, el 28 de maig del 2019 NÚRIA TORRES / ARXIU / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 06 Agost 2020 21:16

L'Ajuntament de Cambrils ha decidit no acollir-se a la mesura de cessió del superàvit a l'Estat. L'equip de govern municipal -format per ERC, Nou Moviment Ciutadà (NMC) i Junts per Cambrils- considera que aquests diners estalviats s'han d'invertir al propi municipi per fer front a la crisi sanitària i altres necessitats socials, però lamenta que l'Estat limiti l'ús del superàvit i el romanent. La decisió s'ha pres tenint en compte que la mesura té un abast temporal molt extens, ja que el retorn del préstec s'inicia al 2022 per un període de 15 anys i, per tant, la cessió "comprometria la Hisenda d'aquest mandat, però també la de mandats posteriors".

Per aquest motiu, el govern de Cambrils creu que és més "responsable" mantenir el romanent de tresoreria de l'Ajuntament per tal que sigui el govern de cada moment qui el gestioni en funció de les necessitats de Cambrils.

El regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que l'equip de govern considera que "el romanent de tresoreria actua com a mecanisme de liquiditat i com a fons de maniobra per als propis ajuntaments, com a xarxa de seguretat, especialment en un moment d'incertesa econòmica com l'actual". En aquest sentit, ha afirmat que "és important garantir que podem prescindir-ne sense posar en risc la tresoreria municipal i el període legal de pagament a proveïdors".

El regidor també ha recordat que cal tenir en compte que la normativa actual només permet recórrer a endeutament per a inversions i no per a despesa corrent, mentre que el romanent sí que permet finançar aquest segon supòsit.

L'executiu espanyol proposa que els ajuntaments cedeixin voluntàriament el superàvit a l'Estat a mode de préstec, a canvi de recuperar de manera immediata un 35% de l'aportació en dues anualitats (2020-2021) per destinar a accions determinades i la resta en 15 anys a partir de 2022.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: