Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Bràfim veu “fora de lloc” que el CEB reclami una indemnització més elevada per la piscina

El consistori defensa que ja va abonar al club esportiu la quantitat de 125.072 euros, acordada en el Ple

La piscina de Bràfim La piscina de Bràfim AJUNTAMENT DE BRÀFIM
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Juliol 2020 16:50

L’Ajuntament de Bràfim va completar, el 22 de juny, el pagament de tota la indemnització al Club Esportiu Bràfim (CEB) acordada en sessió plenària. Una vegada els terrenys municipals i les instal·lacions que havia utilitzat l’entitat van tornar a mans del poble, el consistori ha pagat el total dels 125.072 euros fixats com a compensació per a l’entitat. L’Ajuntament ja havia fet un primer pagament a compte de 14.324,17 euros al CEB, per la qual cosa ara li ha abonat els restants 110.747,83 euros. Segons el consistori, d’aquesta manera, complia amb l’acord.

No obstant això, el CEB ha decidit tornar a recórrer a la Justícia i ha posat un segon recurs contenciós administratiu en contra de l’Ajuntament adduint disconformitat amb l’import de la indemnització i per haver vist desestimades les seves al·legacions.

L’Ajuntament no comparteix ni aprova l’actitud del Club Esportiu Bràfim de voler incrementar substancialment l’import de la indemnització que li ha estat concedida en base als informes tècnics imparcials i objectius. El CEB demana 752.959,24 euros, una xifra “molt allunyada de la realitat”, segons fonts municipals. El consistori manté que “està en el seu dret d’acudir novament als tribunals·, però li sembla “fora de lloc”. A més, l’Ajuntament posa en valor que la inversió municipal en les instal·lacions des del 2017 ascendeix a 255.090,56 euros invertits en total, entre les millores i la indemnització.

L’alcalde, Xavier Rius, creu que “la compensació és prou justa, i pretendre incrementar-la per part del CEB és restar la capacitat inversora municipal de cara a molts altres projectes necessaris per a Bràfim”.

Un procés llarg

Font municipals recorden que l’Ajuntament va iniciar al maig del 2019 l’expedient de valoració de la indemnització que li pertocava al club. El primer recurs contenciós administratiu que havia interposat l’entitat reclamant la titularitat dels terrenys havia estat desestimat en la sentència judicial per falta de documentació que ho pogués acreditar. Per tant, una vegada confirmada la titularitat municipal dels terrenys, l’Ajuntament va iniciar l’expedient d’indemnització i va encarregar fins a tres informes a tècnics que van establir que el valor de les edificacions realitzades pel club ascendia als mencionats 125.072 euros.

L’Ajuntament va posar fi a la via administrativa un cop resoltes les al·legacions que el club havia presentat des del juny del 2019. A l’octubre, va acordar en sessió plenària el pagament de la indemnització i, posteriorment, quan s’ha tingut disponibilitat econòmica en el pressupost del 2020, tal com es confirma des del consistori, s’ha acabat d’abonar tot l’import, que el CEB va acceptar el mes de març passat i que ara ja té ingressat en el seu compte bancari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: