Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Josep Masdeu (PSC) rellevarà Jordi Vinyals (ERC) a l'alcaldia de la Selva

Un ple extraordinari ha de convertir dissabte a Masdeu en el nou alcalde per un període de dos anys, en compliment del pacte de govern

Jordi Vinyals (ERC) ha renunciat a l'alcaldia de la Selva durant el plenari de juny, en compliment del pacte amb el PSC Jordi Vinyals (ERC) ha renunciat a l'alcaldia de la Selva durant el plenari de juny, en compliment del pacte amb el PSC AJUNTAMENT DE LA SELVA DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 02 Juliol 2020 09:02

El ple ordinari de l'Ajuntament de la Selva celebrat dimarts ha servit per fer efectiva la renúncia de Jordi Vinyals com alcalde de la Selva després del primer any de mandat, tot seguint les directrius del pacte de govern segellat després de les municipals de 2019 entre el PSC i ERC.

El compromís que mantenen els dos partits en el govern és que, després d'aquests primers dotze mesos de lideratge per part del cap de llista republicà, li agafi el relleu en l'alcaldia Josep Masdeu, cap de llista del Partit dels Socialistes al municipi.

Al final d'una sessió marcada per les mocions i les preguntes de l'oposició, el fins ara alcalde ha expressat el seu agraïment per tot el suport rebut per part de la ciutadania en aquest any a l'alcaldia, tot recordant la dificultat que han comportat aquests últims mesos arran de la pandèmia de la Covid-19. Vinyals ha fet referència a la necessitat de continuar endavant amb el projecte de govern que mantenen ERC i PSC, dos partits que, segons ha reconegut, tenen "moltes diferències" però que en el cas de la Selva també tenen "moltes coincidències".

El pacte entre socialistes i republicans preveu que Josep Masdeu agafi la vara d'alcalde durant un període de dos anys i que el PSC la retorni novament a ERC el juny de 2022 per l'últim any de mandat. El ple que ha de nomenar Masdeu com a nou alcalde de la Selva està previst que se celebri el dissabte 4 de juliol a les set de la tarda a la sala d'actes del Castell, un espai especial en previsió que hi pugui assistir públic i es puguin mantenir les distàncies i les limitacions d'aforament.

A més de la renúncia de Vinyals, la sessió ha ratificat les propostes que el consistori selvatà presenta per rebre ajudes del Pla d'Acció Municipal de la Diputació 2020-2023. Els dos projectes són la millora del carrer Joan Domingo, on es vol seguir la línia del treball realitzat al carrer President Companys, així com la construcció d'un nou dipòsit de recepció d'aigua del CAT on hi aniria a parar l'ampliació de concessió que s'ha assignat al municipi.

En l'apartat de mocions es va aprovar una declaració institucional signada per tots els grups municipals on es dóna suport a les persones que pertanyen a col·lectius LGTBI i es defensa els seus drets socials. També es denuncien els focus d'LGTBI-fòbia que hi ha en el nostre entorn i es dóna suport a les reivindicacions del Consell Nacional LGBTI.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: