Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp destina 4 MEUR a fer front a la crisi de la Covid-19

El Ple aprova per unanimitat el Pacte de Municipi per a la reconstrucció social i econòmica del municipi

Moment de la votació a favor del Pacte de Municipi per a la reconstrucció social i econòmica Moment de la votació a favor del Pacte de Municipi per a la reconstrucció social i econòmica AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 02 Juliol 2020 07:44

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat dimarts de forma telemàtica, va aprovar per unanimitat el Pacte de Municipi per a la reconstrucció social i econòmica amb l’objectiu de fer front a les conseqüències que ha deixat en l’àmbit local la crisi sanitària de la COVID-19.

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament han sumat esforços i han participat en aquest pacte, de valor històric, a través del qual es destinaran més de 4 milions d’euros del pressupost de 2020 per donar resposta a les noves necessitats sorgides, pal·liar els efectes sobre l’economia local i incrementar l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Així doncs, i després d’escoltar representants dels àmbits social i econòmic locals, els regidors i regidores dels grups municipals del Partit dels Socialistes de CatalunyaCandidatura de Progrés (PSC-CP), Junts per Mont-roig Miami (JxMM), Esquerra Republicana de Catalunya- Moviment d’Esquerres-Acord Municipal (ERC-MES-AM), Ara Mont-roig MiamiVerds per Més (ARA-Vx+), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) i Plataforma Impulso Miami Mont-roig (IMM) van consensuar gairebé una setantena d’actuacions per tal de donar suport a les persones més vulnerables, ajudar les famílies amb dificultats, crear ocupació i acompanyar l’empresariat local en la seva recuperació econòmica.

Durant el procés d’elaboració del pla, s’ha fet una profunda revisió del pressupost municipal del 2020, redirigint els comptes per donar resposta a les noves necessitats sorgides per la crisi del coronavirus. S’han eliminat despeses menys prioritàries, s’han deslliurat fons no disposats per la suspensió d’activitats i programes, s’ha disposat de part del fons de contingència i s’han repensat les inversions. Amb els recursos alliberats, s’han reforçat les ajudes existents i s’han creat noves subvencions, programes i serveis de suport a la ciutadania i l’economia local que esdevenen necessaris en aquest nou context.

Agraïments per l’entesa i suma d’esforços

L’alcalde Fran Morancho, va iniciar la sessió plenària agraint a tots els regidors i regidores “la maduresa política, la implicació que han tingut en el transcurs de la realització del pla i el fet de mirar pel bé de tota la ciutadania per damunt de qualsevol color” donant resposta “al que ens demanava el municipi de Mont-roig del Camp”.

En el torn d’intervencions, el portaveu d’IMM, Vicente Pérez, va agrair al personal de l’Ajuntament, Nostraigua i Nostreserveis l’esforç per adaptar les partides a la nova situació, així com la feina que han fet tots els regidors i regidores.

També la portaveu de C’s, Ibana Pacheco va explicar que han aportat propostes constructives i han donat suport a les mesures perquè “és fonamental treballar units i no dividir”.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC-MES-AM, Irene Aragonès va afirmar que “ens hem sentit interpel·lats a la responsabilitat del moment i per tant el document que avui aprovem és el resultat d’un estret consens, on hem pogut participar amb capacitat decisòria, deixant de costat els colors i posicionaments, amb la voluntat de col·laboració per oferir respostes i solucions efectives”.

Més crític va estar el portaveu de JxMM, Francisco Chamizo, quan ha dit que troba insuficients les mesures aprovades en aquest pla de xoc i ha afirmat que “aquest pla s’ha allargat massa en el temps i la gent necessitava la nostra ajuda”. També ha afegit que “no s’ha arribat al moll de l’os i no s’ha fet efectiva la baixada d’impostos, que és la principal demanda que s’havia fet”. Tot i això va argumentar el vot a favor perquè “és un pla necessari per al municipi".

També el portaveu d’ARA-Vx+, Ferran Pellicer, que va fer arribar un agraïment a totes les persones que hi han treballat, ha puntualitzat que aquest pla “s’ha quedat curt en la fiscalitat” i ha dit que “esperem que un cop passi l’estiu, ens puguem asseure tots i estudiar la fiscalitat per si es pot millorar de cara el 2021”.

Finalment, Enrique López, portaveu del PSC-CP va explicar que no és el document que haguessin fet els grups per separat, però que té el valor de comptar amb les propostes de tots per beneficiar a la ciutadania de forma global.

4 milions per lluitar contra la Covid

Amb l’aprovació del Pacte, l’Ajuntament durà a terme una modificació de crèdit dels comptes municipals del 2020 per destinar un pressupost inicial de 4,073 milions d’euros a la implementació de les 68 mesures aprovades.

Del total, 567.000 euros es destinaran a mesures socials i d’atenció a les persones i col·lectius vulnerables, 3,3 milions d’euros serviran per fomentar l’economia local i la creació de llocs de treball i 181.000 euros seran per altres accions d’espai públic, protocols i per fer l’administració més àgil i segura.

La modificació de crèdit del Pressupost Municipal per poder disposar del finançament que acompanyarà les accions aprovades està previst que s’aprovi en el ple ordinari de la setmana vinent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: