Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Baix Camp destinarà més de 700.000e a serveis d'assistència i inversions als municipis

El primer Ple telemàtic de l'ens comarcal també dona compte de la liquidació del pressupost 2019

Imatge d'arxiu del Consell Comarcal del Baix Camp Imatge d'arxiu del Consell Comarcal del Baix Camp ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Mai 2020 17:40

El primer Ple telemàtic de la història del Consell Comarcal del Baix Camp celebrat el dimarts 26 de maig va donar compte de la liquidació del pressupost 2019, amb un romanent de tresoreria per aplicar a despeses generals de 84.182,24 euros. Segons va explicar el mateix president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, “ens hem de sentir orgullosos del resultat” ja que indica un elevat percentatge d'execució del pressupost alhora que es manté una bona situació financera, sense endeutament.

El Ple va aprovar tots els punts de l'ordre dia per majoria o per unanimitat de totes les forces polítiques representades a l'ens comarca, entre els quals cal destacar la ratificació de l'acord marc amb la Diputació de Tarragona per al quadrienni 2020-2023. Aquest acord suposa l'aportació anual a l'ens comarcal de 724.437,30 euros per a la realització de serveis d'assistència i suport als municipis de la comarca; per fer accions i programes comarcals i per a inversions. Aquest conveni marc inclou la destinació del 20 per cent del pressupost anual per a programes d'acció social.

L'excepció a aquesta tònica van ser les mocions. De les 5 presentades no se'n va aprovar cap. La moció presentada per Ciudadanos, sobre la creació d'una Taula de Treball a l'àrea de Turisme i Promoció econòmica per impulsar el turisme a la comarca després de la COVID 19, va ser rebutjada en considerar la resta de grups que ja existeix en l'ens comarcal una Taula de Turisme en funcionament.

La resta de mocions, presentades pel grup AMUNT-CUP, també van ser rebutjades. En tots els casos la resta de grups van argumentar que els acords proposats interferien en l'autonomia municipal o bé s'escapaven de les competències pròpies de l'ens comarcal i de la seva capacitat de decisió. Els altres grups comarcals (ERC-AM, JUNTS, PSC-CP, Ciutadans, PP i ARA) van manifestar que en alguns casos estaven d'acord amb el plantejament inicial de les mocions però no amb els acords que es proposaven, per la qual cosa les mocions van acabar sent rebutjades tot i que algunes van sumar abstencions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: