Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra donarà ajuts socials i subvencions a comerços i serveis per la crisi de la Covid-19

L’alcalde Eduard Rovira anuncia que es destinaran 110.000 euros a prestacions d’urgència social i 80.000 e a subvencions

El centre urbà de Torredembarra El centre urbà de Torredembarra ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 28 Mai 2020 08:37

L’Ajuntament de Torredembarra debatrà en el ple ordinari telemàtic aquest proper dijous, 28 de maig, a les 18 h, l'aprovació de dues línies d’ajuts per a pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la Covid-19. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que es destinaran 110.000 euros a prestacions d’urgència social i 80.000 € a subvencions al comerç i serveis per a la compra d’equips de protecció individual i altres materials o prestacions. Aquesta quantitat prové d’altres aplicacions pressupostàries que no s’utilitzaran per activitats anul·lades per la pandèmia i de part del superàvit del 2019, i es podria veure incrementada en un futur.

Ajuts socials

En l’àmbit social, les bases que ha redactat la Regidoria d’Acció Social i que es porten a aprovació són complementàries a les ja existents, però se centren en la situació excepcional per la Covid-19 i els ajuts van destinats a donar suport econòmic per a l’adquisició d’aliments i altres productes de primera necessitat a persones o famílies del municipi que, a conseqüència de la seva situació econòmica durant aquesta situació d’alarma, no tinguin garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques de subsistència, en l’àmbit alimentari, d’higiene personal i de la llar, i medicaments.

Es tracta d’ajuts dineraris, no en espècie, que es materialitzaran en un pagament únic, de manera individual i puntual. La quantia de l’ajut serà variable en funció dels membres de la unitat familiar de convivència. En les bases, s’estipulen els requisits que s’han de complir per a poder sol·licitar l’ajut, els ingressos mensuals nets màxims i la tramitació que s’ha de dur a terme.

Subvencions a comerços i serveis

En l’àmbit del teixit econòmic, la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats ha redactat una bases de subvencions amb l’objectiu d'ajudar a la reducció de l'impacte causat en el sector comercial i de serveis que es desenvolupen a Torredembarra per la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19.

Se subvencionaran les despeses ocasionades per tal d’adoptar mesures extraordinàries per fer front a la COVID-19 i prioritzar la protecció i la seguretat de les persones. Seran objecte de les ajudes els següents establiments: Establiments comercials i de serveis amb atenció al públic amb una superfície menor o igual a 400 m2; establiments d’alimentació fins a 120 m2; establiments de restauració, sector hoteler: hostals, pensions i càmpings sense límit de superfície; i gimnasos i espais educatius o assimilables sense límit de superfície. L’import subvencionable serà fins al 90% corresponent al total de factures subvencionables presentades amb un límit màxim de quantia de subvenció de 400 € per establiment.

L'Ajuntament de Torredembarra concedirà aquests ajuts i subvencions fins que s'esgotin les partides pressupostàries previstes.

El ple es podrà seguir en directe a través d’Ona la Torre (107.0 FM) i també al canal YouTube de l’Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: