Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils demana la no aplicació de l’impost d’estades turístiques aquest 2020

El Plenari s’ha sumat a aquesta petició del sector turístic per fomentar al màxim les visites a la destinació

Ple telemàtic de l'Ajuntament de Cambrils celebrat aquest dilluns 25 de maig Ple telemàtic de l'Ajuntament de Cambrils celebrat aquest dilluns 25 de maig AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Mai 2020 19:22

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils s’ha sumat per unanimitat a la demanda del sector empresariat i també sol·licita a la Generalitat la no aplicació de l’impost d’estades turístiques per a l’exercici del 2020. El posicionament institucional de l’Ajuntament dona resposta a la petició formal del teixit empresarial turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre representat per la FEHT (Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona província).

El manifest de suport al l’empresariat afirma que "l’aplicació d’aquest impost seria del tot contraproduent en un any en el qual s’han de donar les màximes facilitats als visitants que decideixin venir a la nostra destinació, i no gravar-los amb un impost que significaria un fre i un clar desavantatge competitiu amb altres destinacions turístiques de l’Estat".

Davant d'un panorama turístic molt incert i amb una àrdua competitivitat, tant el sector turístic com l’Ajuntament de Cambrils veuen incompatible mantenir l’impost amb intentar animar i promocionar la poca activitat que hi pot haver aquesta temporada i aconseguir reactivar el turisme progressivament.

El Ple ha dirigit el manifest al mateix sector turístic, a la Generalitat i també a la resta d’administracions amb el convenciment que cal unir esforços per superar l’actual context, que ha afectat especialment a un dels principals motors econòmics de Cambrils.

Liquidació del pressupost de 2019

D’altra banda, s’ha donat compte al Ple de l’Informe d’Intervenció sobre avaluació de l’estabilitat, la regla de despesa i la sostenibilitat financera amb motiu de la liquidació de l'exercici 2019, de l'Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Jaume Gila ha explicat que l’Ajuntament compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i regla de la despesa, amb un superàvit de 6.113.856 i ha reduït el deute fins al 40% dels ingressos, a més de reduir el termini de pagament a proveïdors fins a 17 dies. El regidor ha afirmat que la bona gestió econòmica permet ara disposar de recursos per afrontar crisis del coronavirus i tenir capacitat de finançament.

Suport a les persones emprenedores

El Ple també ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’empresa municipal Iniciatives de desenvolupament empresarial les Tàpies SA (IDETSA) de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport a les persones emprenedores de la comarca, en el marc del Programa Catalunya Emprèn 2019-2020.

Més de 300.000 euros del superàvit a despeses socials

Finalment, s’han incorporat dos punts urgents a l’ordre del dia del Ple. El primer punt ha estat l’acord per destinar el superàvit del 2019 al pagament de despeses a proveïdors i, el que és més important, per destinar 328.8852,54 € a despeses socials per fer front a la crisi de la Covid-19. Amb aquesta proposta també s'han reservat 1.325.530 euros amb intenció de poder realitzar inversions sostenibles.

El segon punt urgent que ha aprovat el Plenari municipal ha estat una modificació de crèdit per aprovar partides per fer front a despeses relacionades amb la crisi sanitària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: