Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació incrementa el seu pressupost en més de 16 MEUR per fer front a la crisi de la Covid-19

S’han aprovat diverses inversions destinades a fer front a la pandèmia i als seus efectes econòmics

Imatge del primer ple telemàtic de la Diputació de Tarragona, aquest divendres 8 de maig Imatge del primer ple telemàtic de la Diputació de Tarragona, aquest divendres 8 de maig DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Vida Municipal Alba Sancha
Divendres, 08 Mai 2020 14:05

La Diputació de Tarragona ha aprovat, aquest divendres 8 de maig, diverses inversions per facilitar la recuperació de l’economia dels diferents municipis arran de la crisi derivada de la Covid-19, amb una modificació de crèdit que incrementa el pressupost de la Diputació en 16,2 milions d’euros. Entre aquestes, destaca l’aprovació del Pla d’Acció Municipal (PAM), que s’ha incrementat en 11 milions d’euros davant la situació actual, amb un total de 21 milions d’euros per aquest 2020. També cal remarcar l’increment en un milió d’euros, amb un total de 3 milions d’euros per aquest any, de la partida per ajuts excepcionals, principalment destinats a la recuperació dels desperfectes per fenòmens meteorològics, però que s’ha vist incrementada tenint en compte l’actual situació a causa de la Covid-19. Totes aquestes inversions s’han aprovat durant el primer ple telemàtic de la història de la Diputació, tot i que la presidenta, Noemí Llauradó, ha vaticinat que, probablement, no serà l’últim.

Durant aquesta primera sessió telemàtica, s’ha aprovat un modificatiu de crèdit per un total de 16,2 milions d’euros. D’aquests, 11 milions s’han inclòs al PAM d’aquest 2020, inicialment amb una previsió de 10 milions d’euros que es converteixen ara en 21 milions d’euros. Els ens locals podran demanar els ajuts del PAM abans del 30 de juny i els podran destinar a inversions, despesa corrent, sanejament de les finances municipals, etc., com ha explicat la presidenta.

Dels 16,2 milions del modificatiu de crèdit, 1.010.000 euros s’han destinat a l’increment dels ajuts excepcionals, que s’havien previst inicialment amb 2 milions d’euros i que s’augmenten ara fins als 3 milions d’euros. Es tracta d’ajuts que s’havien previst per casos com els desperfectes ocasionats pels temporals i aiguats, com els del passat octubre de 2019, o el temporal Gloria, del passat mes de gener de 2020. Llauradó ha manifestat que, malauradament, des de principis d’any s’han viscut ja temporals, l’accident a IQUOXE i ara la pandèmia provocada per la Covid-19. Per això, s’ha cregut més convenient que mai incrementar la partida destinada a aquests ajuts.

Per últim, respecte al modificatiu de crèdit, també s’inclouen inversions que es destinen directament a fer front a la pandèmia. Per una banda, la presidenta ha explicat que s’ha aprovat una partida de 700.000 euros que es destinaran a la desinfecció de carrers i espais públics. Llauradó ha destacat també una partida de 100.000 per a la Fundació Universitat Rovira i Virgili que s’incorporarà al programa Orfeó de la Generalitat per a la detecció massiva de la Covid-19.

D’altra banda, la presidenta ha subratllat l’aprovació de l’adaptació del conveni 2020-2023 amb els consells comarcals perquè aquests puguin rebre de forma immediata els ajuts necessaris. Com també, s’han modificat les bases de diferents ajuts del Servei d’Assistència Municipal (SAM). “Hem flexibilitzat els terminis”, ha explicat Llauradó, perquè aquests es puguin adaptar al que estableix l’estat d’alarma.

Aprovació d’altres inversions i suspensió temporal del contracte d’arrendament de la TAP

En aquest sessió s’ha aprovat també una ampliació de fins a 175 milions d’euros de límit per a operacions de tresoreria de BASE Gestió d’Ingressos.

A més, la presidenta ha informat de la resolució per suspendre temporalment el contracte d’arrendament de la Tàrraco Arena TAP. “Tenint en compte que no es poden celebrar concerts, durant el termini que duri l’estat d’alarma no cobrarem el lloguer”, ha explicat Llauradó que ha argumentat que aquesta decisió es pren per evitar acomiadaments de treballadors o altres mesures que s’hagin de prendre a causa de la falta d’ingressos per l’actual situació de pandèmia.

Millores en carreteres

Cal destacar també l’aprovació d’una partida per a la millora de la carretera TP-2031 de Tarragona a la C-51, tram: TV-2034 a la C-51, que afecten els termes municipals de Vilabella, Alió, Bràfim i Vila-rodona, amb un pressupost d’execució de 2.997.846,87 euros. Com també, el condicionament de la T-1110, de la carretera T-330 al límit de la demarcació de Tarragona amb la de Terol, a Horta de Sant Joan, amb un pressupost d'1.994.935,05 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: