Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Associació Amistat Hispano-Marroquí estudia denunciar el regidor de Ciutadans Calafell

Javier Álvarez va engegar "a la merda" els musulmans a les xarxes socials

L'Associació Amistat Hispano-Marroquí condemna les paraules xenòfobes del regidor Javier Álvarez (Cs) L'Associació Amistat Hispano-Marroquí condemna les paraules xenòfobes del regidor Javier Álvarez (Cs) AJUNTAMENT DE CALAFELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 30 abril 2020 20:55

L'Associació Amistat Hispano-Marroquí ha lamentat profundament i ha condemnat enèrgicament, a través d'un comunicat, "les expressions racistes i xenòfobes" proferides pel regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Calafell, Javier Álvarez Laperal, contra la comunitat musulmana. L'associació tarragonina ha traslladat als seus serveis jurídics els insults escrits pel regidor a les xarxes socials per valorar si són denunciables.

En un post al Facebook, el regidor de Ciutadans, va engegar "a la merda" a tots aquells "que resen a Al·là". Unes manifestacions que l'entitat considera "impròpies d'un càrrec públic perquè fomenten l'odi i la crispació i dificulta la bona convivència i el bon veïnatge".

L'Associació Amistat Hispano-Marroquí defensa la llibertat d'opinió però entén que els insults proferits, públicament contra una comunitat, per un càrrec electe "són d'una gravetat incommensurable". També recorden al regidor que "el seu sou també es paga amb els impostos de la comunitat musulmana".

L'associació espera que Javier Álvarez Laperal "reconsideri les seves declaracions, del tot inacceptables, i demani excuses públiques", alhora que afegeixen que amb aquestes expressions "el regidor posa de manifest que no està ni preparat ni capacitat per representar un partit polític ni ocupar un càrrec públic i menys a l'Ajuntament de Calafell".

L'Ajuntament de Calafell estudia denunciar-lo

Tal i com ha anunciat avui, l'Ajuntament de Calafell també estudia denunciar el regidor de Ciutadans Javier Álvarez Laperal per les seves paraules. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat a les xarxes socials que les paraules de Javier Álvarez Laperal són "lamentables i condemnables" . "No volem feixisme ni racisme al nostre municipi", ha afegit.

El govern preveu convocar una Junta de portaveus quan estigui llest l'informe jurídic amb què el consistori ha de decidir si ho denuncia davant la justícia. L'executiu vol debatre amb la resta de partits si cal prendre alguna mesura al respecte.

Ciutadans li obre un expedient

D'altra banda, la Comissió de Règim Disciplinari de Ciutadans (Cs) ha comunicat aquesta tarda que ha obert un expedient disciplinari al regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Calafell, Javier Álvarez.

La Comissió adopta aquesta decisió després de la publicació de manifestacions al seu perfil de xarxes socials "que van en contra dels valors que defensa Ciutadans i que, per tant, podrien infringir la normativa disciplinària interna".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: