Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova mesures per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la Covid-19

S'atorgaran ajuts als autònoms i a les petites empreses més afectades per la crisi i s'incrementen les ajudes per a la contractació de treballadors en atur i per al foment de l'autoempresa

Imatge del primer ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Imatge del primer ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 09 abril 2020 20:23

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat aquest dijous 9 d’abril la modificació de les bases de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur, amb els vots a favor de PSC, JxCat, FIC, ERC, Cs i PP i l’abstenció de la CUP; i de les bases del programa d’ajuts per al foment de l’autoempresa, per unanimitat, per adaptar-les a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració d’estat d’alarma.

La modificació d’aquestes bases permetrà que els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que s’hagin vist obligats a cessar l’activitat o a reduir l’activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l’estat d’alarma puguin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut.

La quantia màxima dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur, per tots els conceptes subvencionables, serà de 10.000 euros anuals per empresa. Pels tres conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l’autoempresa, els autònoms es podran beneficiar d’un màxim de 1.300 euros.

També com a novetat, per satisfer la necessitat de liquiditat urgent que el sector empresarial té en les actuals circumstàncies d’excepcionalitat, les bases de les dues línies d’ajuts preveuen la possibilitat que els beneficiaris puguin demanar una bestreta del 100% de l’import, encara que no hagin realitzat tot l’objecte de la subvenció.

Amb aquestes mesures urgents de reactivació econòmica, l’Ajuntament pretén reduir l’impacte negatiu de la crisi sanitària en l’economia local. En aquest sentit, cal tenir en compte que els autònoms, les micro i petites empreses del municipi, als quals van destinades les subvencions, representen el gruix del teixit empresarial local i són els més afectats per la caiguda de l’activitat econòmica.

Per disposar de diners suficients per pagar aquestes subvencions, l’Ajuntament ha incrementat la partida pressupostària destinada als ajuts amb 335.000 euros més (220.00 euros més per a les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i 115.000 euros més per als ajuts per al foment de l’autoempresa).

L’Ajuntament s’ha compromès a augmentar la quantitat de diners reservada per a aquests ajuts, si resulta insuficient, perquè cap empresari local que compleixi els requisits exigits en les bases es quedi sense liquiditat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: