Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus demana que es faciliti l’accés a recursos digitals als estudiants de famílies desfavorides

El portaveu socialista, Andreu Martín, proposa recursos gratuïts, com ordinadors, tauletes o accés al wifi, perquè tots els nens i nenes puguin seguir el curs escolar online

Els socialistes proposen que les persones que tinguin tauletes i no en facin ús, les donin pels estudiants Els socialistes proposen que les persones que tinguin tauletes i no en facin ús, les donin pels estudiants AGORA.XTEC.CAT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 02 abril 2020 11:27

La conselleria d’Educació preveu iniciar el proper 13 d’abril el tercer trimestre escolar de manera telemàtica com una fórmula perquè els alumnes puguin seguir la seva formació durant el confinament pel Covid-19. En aquest sentit, el PSC de Reus es planteja “la bretxa digital” com un impediment que podria deixar sense classes els alumnes de famílies desfavorides. Per això, els socialistes proposen al consistori reusenc que faciliti l’accés a recursos gratuïts, com ordinador i tauletes, o bé la connexió wifi perquè tots els estudiants puguin accedir de la mateixa manera. “Estem d’acord en garantir un tracte just a tots els alumnes, que tots puguin seguir el curs en igualtat de condicions i malauradament alguns, en aquests moments, no disposen de recursos per seguir les activitats online”, assegura el portaveu del grup municipal socialista reusenc, Andreu Martín.

Martín remarca que l’estat d’alerta “està posant en evidència una bretxa digital més important del que pensàvem entre els estudiants”, alguns dels quals tenen dificultats per connectar-se a internet, no tenen a wifi, ni ordinador o només en tenen un per a diversos germans, la qual cosa dificulta el seguiment del curs”. En aquest sentit, el portaveu socialista remarca que “cal tenir en compte també els casos de famílies que fan teletreball, que es troben que no tenen prou dispositius per a tota la família. I aquesta bretxa tecnològica no pot deixar sense classe els nenes i nenes més vulnerables”.

És per això que el PSC de Reus proposa que l’Ajuntament col·labori amb el departament d’Educació, també, en atendre aquesta situació i busqui fórmules per ajudar les famílies reusenques que no disposin de connexió a internet o no tinguin dispositius per connectar-s'hi. Martín es refereix a la possibilitat de “cedir tauletes o ordinadors de manera gratuïta fins a final de curs i oferir connexió wifi municipal gratuïta a tota la ciutat, tal com ja hi ha en algunes zones del centre, per aquests usos educatius”. Pel que fa a ordinadors i tauletes, una de les opcions que proposa el grup municipal socialista és que “el voluntariat s’ampliï a cedir dispositius que no s’utilitzen per part de particulars durant aquest temps”, més enllà dels recursos propis de l’Ajuntament.

Els socialistes proposen ajuts per disposar de més megues de connexió a Internet

D’altra banda, Martín proposa al govern que estudiï la possibilitat de col·laborar en les iniciatives que altres administracions realitzen com obrir una línia d’ajuts perquè tothom pugui disposar de més megues mentre les operadores de telecomunicacions no ampliïn el contracte de dades de manera gratuïta. En aquest sentit el PSC fa una crida perquè aquestes empreses agilitin la col·laboració per resoldre aquests dèficits de connectivitat a l’alumnat amb menys recursos.

“Fer arribar a les famílies un dispositiu digital amb connexió gratuïta contribuiria a reduir la bretxa digital”, assegura Martín, qui valora molt positivament tots els esforços que s’estan fent i les mesures que s’estan adoptant per part del ministeri d’Educació i de la conselleria d’Educació per contribuir a minimitzar les diferències entre alumnes mentre duri el confinament. “És bo que l’Ajuntament, en tant que és l’administració més propera al ciutadà, posi de la seva part per tal d’equilibrar, en la mesura del possible, les desigualtats entre famílies”. Martín admet que “l’Ajuntament sol no pot solucionar l’escletxa, és un tema molt complex, però sí que pot aplicar mesures que la redueixin i que poden ser decisives per a moltes criatures”.

“Estem a favor de les classes en línia per poder donar continuïtat a la formació, però hi ha alumnes que no disposen dels recursos per fer aquesta formació des de casa i cal trobar solucions viables. Ara, més que mai, cal vetllar per l’equitat entre tots els nenes i nenes”, ha conclòs Martín.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: