Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona injecta 22 MEUR als ajuntaments i certifica factures als proveïdors

La institució comprarà equips de protecció individual (EPI) per a municipis de menys de 5.000 habitants

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident, Quim Nin, en una imatge d'arxiu La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident, Quim Nin, en una imatge d'arxiu ARXIU / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 26 Març 2020 13:21

La Diputació de Tarragona impulsa diverses mesures per garantir la liquiditat dels consistoris, mantenir l'activitat de les empreses proveïdores i flexibilitzar les obligacions tributàries de la ciutadania arran de la crisi del coronavirus. Segons informa la institució, tot i que ha aturat provisionalment el cobrament d'impostos a través de BASE, aquesta setmana està previst el pagament d'una bestreta per valor de 22 MEUR als ajuntaments Amb aquesta mesura transitòria, afirma la Diputació, es contribueix "a la viabilitat econòmica de molts ajuntaments, especialment dels més petits, ja que permet que puguin continuar efectuant el pagament de factures". Alhora, la modificació.

Al mateix temps, aquesta modificació del calendari de pagament de tributs a través de BASE alleugereix la càrrega econòmica de la ciutadania, segons la Diputació.

D'altra banda, per tal de mantenir l'activitat de les empreses proveïdores, la setmana passada la institució va tramitar una certificació de factures a proveïdors per valor d'1,6 MEUR.

La institució també ha ajornat tots els terminis de presentació de sol·licituds de diferents convocatòries d'ajuts per als ajuntaments i els terminis de presentació de justificacions oberts en l'actualitat. També es treballa per reactivar el pagament d'ajuts que estaven en procés de tramitació als ajuntaments.

La Diputació també ha donat al CatSalut 6.000 guants de nitril dels seus centres d'educació especial i preveu fer una compra agregada d'equips de protecció individual (EPI) per a municipis de menys de 5.000 habitants, atenent a la demanda en concret que en facin.

També s'estudien noves mesures de suport a l'atenció social, en col·laboració amb els consells comarcals, i l'impuls de mesures en matèria d'emprenedoria i ocupació, inversió pública i turisme per afavorir la reactivació econòmica un cop hagi passat l'emergència sanitària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: