Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus inicia una campanya de sensibilització cívica a las xarxes socials

L’objectiu és mantenir la ciutat neta alhora que es protegeix els treballadors del servei de la neteja

Imatge d'un operari desinfectant la via pública, a Reus Imatge d'un operari desinfectant la via pública, a Reus AJUNTAMENT DE REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Març 2020 16:53

L'Ajuntament de Reus ha iniciat una campanya de sensibilització cívica a través de les xarxes socials amb recomanacions a la ciutadania per mantenir la ciutat neta i protegir els treballadors del servei de la neteja mentre duren les mesures excepcionals adoptades amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma. La campanya, amb el lema ‘Mantinguem la ciutat neta. La teva ajuda és molt important’, recomana separar els residus, no deixar cap deixalla al carrer i posar la brossa sempre dins el contenidor.

En aquest sentit, es recomana dipositar als contenidors només la fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper, cartró i resta. Pel que fa a aquells objectes que es portarien a la deixalleria –que ara roman tancada– en condicions normals, demanen que es guardin a casa mentre duren les mesures excepcionals, però, en cap cas deixar-los als contenidors, ni dins ni fora. Tot i això, en cas que desfer-se de voluminosos sigui d’urgència, es pot trucar al 977 010 010 per concertar la recollida. Per últim, es recorda a la ciutadania que cal depositar la brossa dins dels contenidors, i no deixar-la fora per evitar que les persones que fan la recollida hi hagin d’entrar en contacte.

Serveis mínims en la neteja viària

Precisament, l'Ajuntament de Reus i l'empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària han acordat reduir a servei mínims la neteja de la ciutat per evitar posar en risc de contagi els treballadors del servei. La decisió s'ha pres després de constatar que amb l'ordre de confinament s'ha minimitzat l'activitat al carrer, aquests s'embruten menys, i és menys necessari mantenir el servei de neteja en les condicions habituals. Fruit de l'acord, s'anul·len tots els escombrats manuals i es mantenen els serveis de neteja amb aigua. El servei de recollida d'escombraries domiciliària es manté, en considerar-se servei essencial.

Aquesta mesura se suma a les ja adoptades pel Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus en els darrers dies en l'àmbit de la neteja viària i la recollida de residus. Aquestes mesures preveuen el tancament de les deixalleries municipals, la desinfecció amb una solució d'aigua, segons les recomanacions del departament de Salut, i la flexibilització de l'horari de llençar les escombraries, ja que es permet que la ciutadania pugui llençar les deixalles al llarg de tot el dia, i evitar la possible concentració de persones que puguin anar a llençar la brossa a la mateixa hora.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: