Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls dona llum verda als pressupostos amb els vots del govern

El plenari aprova un pressupost de 28,7 milions per al 2020 basat en tres eixos: les persones, el Centre Històric i la millora de la via pública

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, durant el ple de pressupostos L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, durant el ple de pressupostos JUNTS X VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Febrer 2020 07:48

El ple de l'Ajuntament de Valls va aprovar aquest dilluns la proposa de pressupost municipal per al 2020, que se situa en 28,7 milions d'euros -un 3,9% més que el del 2019-, el més alt dels últims deu anys. El pressupost va ser aprovat únicament amb els 13 vots de l'equip de govern (Junts x Valls i ERC) i va rebre 8 vots en contra de l'oposició (PSC, CUP i Cs).

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va cloure el debat de pressupostos tot destacant que "és un nou pressupost enfocat a tres grans eixos: el primer, les persones; el segon, el Centre Històric, i el tercer, la necessitat de millora de l'estat general de la via pública". En aquest sentit, Farré va argumentar que "l'estat general de la ciutat, l'aspecte general dels carrers, el que la ciutat ofereix en el seu dia a dia, té una incidència directa en la qualitat de vida dels vallencs i les vallquenques".

El regidor d'Hisenda, Martí Barberà (Junts x Valls), i la resta de regidors del govern van exposar les línies generals del pressupost en tots els seus àmbits. Els comptes d'engunay incorporen novetats en la partida d'inversions, que puja a 2,7 milions, entre les que destaquen el nou enllumenat del polígon industrial de Valls, la coberta de l'església de Sant Francesc, els Pressupostos Participatius i la les millores als teatres de la ciutat amb vistes a les Festes Decennals 2021. El pressupost de 2020 també incrementa la despesa en programes i serveis directes a les persones, que superaran per primera vegada els 3 milions d'euros, entre totes les regidories.

Durant el debat, el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà (ERC), va afirmar que "aquests són uns bons pressupostos" i va explicar que "al llarg de l'any, amb els successius modificats podrem potneciar molt més les partides que són susceptibles de créixer per seguir amb aquesta filosofia de posar les persones en el centre de les nostres polítiques". Per la seva part, la regidora d'Afers Socials, Teresa Rull (ERC), posava en valor que el pressupost de la regidoria s'incrementa enguany un 5,7% respecte a l'anterior "per reforçar el contracte programa de la Generalitat", alhora que recordava que "la regidoria destina bona part del pressupost a aquestes famílies en situació de vulnerabilitat".

Ple de l'Ajuntament de Valls celebrat aquest dilluns 24 de febrer: 

ple Valls pressupostos 2020

L'oposició titlla el pressupost de "continuïsta"

Per la seva banda, l'oposició en bloc (PSC, CUP i Cs) va titllar de "continuista" els pressupostos d'enguany i va coincidir en afirmar que "no afronta els principals reptes de ciutat".

La portaveu del PSC de Valls, Rosa Maria Ibarra, va criticar que aquest pressupost "puja l'assignació pel govern i els càrrecs de confiança en més del 70% respecte el de l'any passat, més de 700.000 euros". Ibarra va reblar: "Aquest és el govern més car de la història de Valls". La regidora socialista també va lamentar que el pressupost "no conté cap actuació contundent per revertir la situació del centre històric. Bones paraules sense recursos i accions clares, són paper mullat", va concloure.

La portaveu de la CUP de Valls, Ester Huguet va dir que "aquest pressupost que ens presetnen, tot i algunes millores que hi veiem, no deixa de ser un pressupost continuista amb el que s'ha fet fins ara, que noarregla els cabdells embolicats i en algun lloc encara els enreda més". Els cupaires també van recordar que "aquesta legislatura havia de ser la dels grans projectes de ciutat que fa anys estan encallats" i van citar com a exemples "el centre cívic al Centre Històric o l'Escola Municipal de Música". En relació al Barri Antic, Huguet va afirmar: "Al 2020, al Barri Antic no hi passarà res, com a molt, s'obrirà el Museu Casteller".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: