Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls presenta un pressupost de prop de 29 milions, el més alt dels últims deu anys

L'atenció a les persones, el centre històric i la millora de la via pública, les prioritats dels comptes del 2020

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha presentat el pressupost d'enguany amb el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, i el regidor d'Hisenda, Martí Barberà L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha presentat el pressupost d'enguany amb el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, i el regidor d'Hisenda, Martí Barberà JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 19 Febrer 2020 13:35

El ple de l'Ajuntament de Valls debatrà el proper dilluns 24 de febrer la proposa de pressupost municipal per al 2020, que se situa en 28,7 milions d'euros -un 3,9% més que el del 2019-, el més alt dels últims deu anys. El pressupost incorpora importants novetats en inversions i incrementa la despesa en programes i serveis directes a les persones, que superaran per primera vegada els 3 milions d'euros. Durant la presentació del pressupost, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat com a tres grans prioritats "el reforç dels serveis i l'atenció a les persones, les inversions al centre històric i les millores de la via pública".

Les inversions

Enguany s'ha previst una inversió de 2,7 milions d'euros, un 15,3% més, amb inversions a la via pública, el centre històric o l'habitatge, com a eixos destacats. La principal inversió serà en via pública, amb la modernització integral de l'enllumenat del polígon industrial de Valls (605.000e). També destaca l'arranjament de la coberta de l'edifici patrimonial de l'església de Sant Francesc (529.000e) o els 250.000e que es destinaran a la partida de pressupostos participatius per a projectes que escollirà la ciutadania.

D'altres inversions destacables seran actuacions de millora al Teatre Principal i al Centre Cultural (105.000e) i a d'altres edificis municipals. L'alcaldessa també ha explicat que aquest 2020 s'incorporaran d'altres projectes procedents d'exercicis anteriors com la rehabilitació de Ca Xapes, la recuperació de la muralla de Sant Francesc, les actuacions en habitatge públic als carrers Pabordes/plaça Jaume I o Santa Marina/Sant Francesc, l'ampliació del Museu de Valls, la recuperació de la Font de la Manxa, la compra de l'edifici de Ca Padró al carrer de la Cort o la reforma de la rambla central del Passeig Tarradellas, al barri del Fornàs.

Més atenció a les persones

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Valls, Jordi Cartanyà, ha posat l'accent en l'increment de pressupost vinculat als programes de coesió social i de suport a les persones que, en global, superaran els 3 milions, Aquí s'hi inclouen les regidories d'Afers socials, Acció Cívica i Joventut, Acció Comunitària i Igualtat, Ensenyament i Salut i Dependència. Cartanyà ha posat com a exemples els programes de mediació, d'estudi de drogodependències o el pla adreçat a la gent gran. També ha destacat les polítiques d'habitatge al Centre Històric com "la compra de 18 habitatges públics al carrer Paborde, com a acció més important" en aquesta matèria.

L'Institut Vallsgenera també incrementa el seu pressupost, que ascendirà fins els 2,8 milions d'ueros, amb un augment del 12% respecte a l'any anterior. Un increment que permetrà potenciar més les polítiques de formació laboral i creació d'ocupació. El primer tinent d'alcalde ha explicat que una de les raons és l'increment de programes amb la Generalitat i amb el SOC en particular. Cartanyà també ha remarcat la millorar de l'aportació municipal a l'Àrea de Bon Govern, la regidoria de Tecnologies de la Informació, l'OAC i Transparència, que puja un 27,8%.

En aquest pressupost, també s'hi veuen reflectits els augments de Comerç i Turisme (12%), el Patronat d'Esports (7,1%) i, tot i que Cultura manté el seu pressupost, puja el de la Biblioteca Carles Cardó (3,5%).

En termes generals, el regidor d'Hisenda, Finances i Contractació, Martí Barberà, ha explicat que el pressupost d'enguany es caracteritza "per les polítiques d'equitat i igualtat d'oportunitats, en què es manté l'equilibri pressupostari per tal de tenir un Ajuntament econòmicament sostenible i eficaç". Barberà també ha posat en valor l'augment salarial del 2,5% per als treballadors municipals, "el màxim que ens permetia l'Estat", així com la reducciódel 5,5% de les despeses financeres, "en especial les generades per interessos de préstecs bancaris".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: