Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà demana a la Generalitat i a l'Estat que compleixin les inversions promeses

La redacció del projecte de l'institut, el canvi de circulació de l’entorn de l’Arc de Berà i una passera per creuar l’N-340 entre Roda i Creixell, entre les demandes

Una de les actuacions previstes i demanades per l'Ajuntament és el canvi en la circulació de l’entorn de l’Arc de Berà per possibilitar la visita del monument Patrimoni de la Humanitat Una de les actuacions previstes i demanades per l'Ajuntament és el canvi en la circulació de l’entorn de l’Arc de Berà per possibilitar la visita del monument Patrimoni de la Humanitat RICARD BALLO / ARXIU
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 11 Febrer 2020 18:13

L’Ajuntament de Roda de Berà ha demanat a les administracions superiors -Generalitat i Estat- "que es compleixin les inversions promeses". D'entrada, el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 preveu per a Roda de Berà una partida de 88.628,79 euros per al projecte de redacció de l'Institut de Roda de Berà -que actualment es troba en fase de redacció- per a la nova construcció del centre, el qual serà encarregat a Infraestructures de la Generalitat. El document també detalla la previsió per als exercicis 2021 i 2022, amb una inversió de 3.650.450,46 i 1.760.920,75 euros, respectivament, per a la seva construcció i posada en marxa.

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va celebrar aquesta notícia, tot i que encara no hagin estat aprovats pel Parlament de Catalunya. “Nosaltres com Ajuntament continuem perseguint les administracions superiors per aconseguir que compleixin amb les seves promeses, i incloguin als pressupostos aquells projectes que estan pendents des de fa anys”, ha assegurat el batlle.

Actuacions de Foment a l’N-340

L'alcalde, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Manel González, es va reunir la setmana passada amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Foment. L’objectiu era conèixer quina és la situació en la qual es troba l’ampli projecte urbanístic que inclou tres actuacions diferents a l’N-340 a Roda de Berà, i que va ser presentat a l’alcalde al febrer de 2018.

Segons Hernández, aquest ambiciós projecte està pendent de la seva inclusió als nous pressupostos generals que el govern de Pedro Sánchez hauria d’elaborar en breu, i que per la seva importància, hauria passat a col·locar-se per davant d’altres actuacions de la demarcació.

Les actuacions previstes a Roda de Berà serien, en primer lloc, el canvi en la circulació de l’entorn de l’Arc de Berà per possibilitar la visita del monument Patrimoni de la Humanitat. L’actual circulació, amb dos carrils, un a banda i banda del monument, canviaria i passarien a ser dos carrils paral·lels, per deixar lliure el carril que circula en direcció Barcelona i poder reconvertir l’espai en un àrea de descans perquè els visitants puguin aturar-se i contemplar el monument sense perill.

El projecte inclou una segona actuació, molt esperada també pels rodencs i rodenques, una passera per creuar l’N-340 entre els municipis de Roda i Creixell, i que permetrà creuar la carretera sense perill per arribar a la zona de la platja.

Per últim, el projecte del Ministeri de Foment inclou una tercera actuació de construcció d’una rotonda a l’entrada de la zona de platja, a l’urbanització Berà, a l’alçada dels establiments la Bota i Oki Wok.

Aquestes tres actuacions sumarien, segons detalla el projecte, 1,9 milions d’euros, que hauran d’estar inclosos als propers pressupostos de l’Estat perquè siguin una realitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: