Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Cambrils presenta el Pla de Mandat (2019-2023) davant la ciutadania

El desmantellament de la via del tren, l'avinguda de l'Esport, la compra del Celler Cooperatiu o l'estudi de viabilitat del Teatre Auditori, entre les prioritats del PAM

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i els tinents d'alcalde Josep Lluís Abella i Oliver Klein, han presentat el Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i els tinents d'alcalde Josep Lluís Abella i Oliver Klein, han presentat el Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 07 Febrer 2020 15:36

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC); el primer tinent d’alcalde, Josep Lluís Abella (Junts x Cambrils), i el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein (NMC), han comparegut aquest migdia a la Sala de Plens per presentar el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 davant la ciutadania. La redacció i publicació del document està lligada a la nova ordenança de transparència i bon govern, impulsada i aprovada inicialment en l’anterior mandat.

Aquest full de ruta, dividit en quatre eixos estratègics de desenvolupament, defineix les principals línies d’actuació del govern, concretant projectes i programes. El nou pla posa l’accent en les accions per millorar el benestar de les persones i fomentar una economia emprenedora i responsable. Els quatre eixos d’actuació del Pla del Mandat són: Una ciutat enfocada al benestar de les persones; Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable; Una ciutat segura, equilibrada i endreçada; i Una ciutat propera amb el ciutadà.

Eix 1: Una ciutat enfocada al benestar de les persones

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha posat l'accent en aquelles actuacions enfocades a millorar la qualitat de vida i els serveis a les persones. Entre les novetats, destaca la millora de la tarifació social per beneficiar més famílies, així com la creació de la Taula per a l'ocupació, "que estarà formada per agents públics i privats per detectar les necessitats de la ciutadania de Cambrils en matèria d'ocupació", ha dit l'alcaldessa. En matèria social, també s'ha referit al desenvolupament del programa de mediació intercultural als barris i a la potenciació del Servei d'Atenció Integral (SAI) de Cambrils, una eina contra la discriminació per raons d'identitat o de gènere.

Mendoza també ha anunciat la redacció del Pla Local d'Habitatge, del nou Pla Local de Joventut i d'un estudi per a un pla de millora de les instal·lacions esportives del municipi. En matèria d'equipaments, l'alcaldessa ha explicat que estan pendents de tancar l'operació per a la compra del Celler Modernista a la Coooperativa Agrícola, d'un nou estudi de viabilitat del Teatre Auditori i també ha anunciat l'ampliació de l'Escola Municipal, que problement canviarà d'ubicació.

Eix 2: Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable

El segon tinent d'alcalde, Oliver Klein, ha dit que el segon eix estratègic fixarà accions amb els agents privats orientades a la desestacionalització de la temporada turística, amb activitats gastronòmiques, culturas i esportives. Un dels principals objectius turístics d'aquest mandat serà "l'obtenció de la nova certificació "Vila Marinera", ha destacat Klein.

Les polítiques de dinamització econòmica i comercial que afectaran els àmbits de la "Vila" i el "Port" - i que també s'aplicaran als Eixamples- buscaran reforçar la col·laboració público-privada. Una de les actuacions que vol afavorir el comerç és la reforma urbanística que engloba l'ambit de la Rambla Jaume I, el carrer Pau Casals i el Barri del Port. En matèria comercial, el regidor de Promoció de Ciutat també ha posat l'accent en "la reforma integral del Mercat Municipal de la Vila", un projecte que estarà vinculat a l'adquisició del Celler Cooperatiu. També es buscarà na segona ubicació per a un mercat ambulant.

Pel que fa a la indústria, Oliver Klein ha anunciat una línia d'ajudes d'adequació de naus del polígon industrial Belianes, així com la seva ampliació urbanística. Finalment, també ha remarcat el paper que tindran per a l'economia local la Torre del Llimó com a centre d'allotjament de noves empreses i el nou Pla d'Ocupació Municipal.

Eix 3. Una ciutat segura, equilibrada i endreçada

El primer tinent d'alcalde, Lluís Abella, ha estat l'encarregat d'anunciar actuacions que seran importants de cara a la visibilització i l'avanç del propi Pla de Mandat. Entre les obres prioritàries, ha enumerat "l'avinguda de l'Esport, que la connectarà amb els accessos a l'AP-7 i a l'A-7 i el desmantellament de l'antiga via del tren", conjuntament amb Foment. També s'ha referit a altres actuacions importants com la reforma de l'avinguda Diputació -en el tram comprès entre el Club Nàutic i el Pi Rodó- o l'execució del Pla de Mobilitat Urbana "que s'ajusti a les necessitats de Cambrils i ens aporti un trànsit més amable", ha explicat Abella, que també ha anunciat la millora de la xarxa de carrils bici i l'impuls d'un Pla d'Energia Sostenible.

D'altra banda, Lluís Abella ha posat l'accent en les partides que es destinaran a la millora de les platges i dels seus equipaments. També ha anunciat més vivenda protegida a les zones de les Comes i les Coves, així com la potenciació de la xarxa Wi-Fi gratuïta al municipi. En matèria de civisme, Abella ha avançat que es revisarà l'ordenança de convivència ciutadana i de tinença d'animals i noves campanyes per millorar el reciclatge.

Eix 4. Una ciutat propera amb el ciutadà

L’últim eix del pla municipal se centra en la construcció d’una ciutat més propera a la ciutadania potenciant el govern obert i ampliant els pressupostos participatius. En aquesta mateixa línia de transparència i proximitat, l'alcaldessa ha dit que el govern municipal rendirà comptes amb els cambrilencs i cambrilenques a través de l’espai web de Govern Obert, des d’on es podrà fer un seguiment de l’acompliment dels objectius marcats.

Camí Mendoza també ha anunciat l'ampliació de l'atenció ciutadana amb el sistema "OAC 360", amb horari de matí i tarda, l'Altaveu Ciutadà -com a nova eina de participació ciutadana-, o la millora dels Pressupostos Participatius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: