Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

PSC i ERC arriben a un acord sobre el pressupost de Calafell per al 2020

L’acord preveu més agents per a la Policia local i una inversió de 70.000 euros per a càmeres de videovigilància / S’ha pactat destinar 30.000 euros en la millora del Parc de la Pau, a Segur

Ajuntament de Calafell Ajuntament de Calafell CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Gener 2020 13:07

Els grups municipals del PSC (govern) i ERC han arribat a un acord sobre el pressupost municipal de Calafell per a 2020. Els republicans han plantejat un seguit de demandes sobre seguretat ciutadana i millora d’espais públics, que han estat acceptades pels socialistes. Amb aquesta entesa, ERC votarà a favor del projecte de pressupost, que anirà al ple municipal del proper 23 de gener.

Més agents i càmeres de videovigilància

D’una banda, al pressupost s’ampliarà el pressupost de la Policia local per tal que se’n pugui ampliar la plantilla. En concret, hi haurà dues noves places tot l’any, i cinc noves places interines per al reforç d’estiu. A més, es crearan sis places d’agent cívic, tres tot l’any i tres més, als mesos d’estiu. Els agents cívics descarregaran de feina la Policia local, en aquelles tasques en què no és imprescindible la seva intervenció, perquè pugui dedicar més efectius a seguretat ciutadana.

A més, segons aquest acord, el govern municipal es compromet a destinar 70.000 euros del capítol d’inversions a la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers i espais públics del municipi.

Millora del Parc de la Pau, a Segur

Finalment, s’ha acordat dedicar 30.000 euros a la reparació i millora del Parc de la Pau, situat al nucli de Segur, just on comença el sector de muntanya. Aquest parc, inaugurat fa prop de dues dècades, necessita una posada al dia, que trobarà sortida amb l’acord pressupostari.

Les reaccions

El portaveu del grup municipal d’ERC, Carles Martín, explica que “com vam anunciar des de bon començament, la nostra línia a l’Ajuntament ha canviat, però això no treu que fem una oposició constructiva i positiva”. Martín afegeix: “Ara mateix hi ha a Calafell una demanda de seguretat ciutadana molt important i el nostre grup l’ha recollit i l’ha portat a la discussió del pressupost municipal, que és on poden plasmar mesures pràctiques i concretes”.

De la seva banda, l’alcalde, Ramon Ferré (PSC), expressa a ERC l’agraïment pel seu vot favorable al pressupost. “Busquem sumar els màxims suports possibles, perquè hi ha coses que són d’interès de tothom i beneficioses per al municipi, amb independència de sigles”, diu. Ferré subratlla: “Compartim amb ERC la preocupació per la problemàtica de la seguretat ciutadana i la voluntat de posar-hi mesures des de l’Ajuntament. Això ha facilitat l’acord pressupostari”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: