Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La regidora Anna Magrinyà, acusada de falsificar certificats municipals de Torredembarra per justificar absències laborals

Tant el secretari municipal com l'alcalde de Torredembarra han posat els fets en coneixement de la Fiscalia Provincial de Tarragona

La portaveu de Junts per Torredembarra - JxCat, Anna Magrinyà, votant a les darreres eleccions muncipals La portaveu de Junts per Torredembarra - JxCat, Anna Magrinyà, votant a les darreres eleccions muncipals ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 12 Desembre 2019 13:14

La regidora de Junts per Torredembarra-JxCat, Anna Magrinyà, hauria justificat absències laborals amb certificats municipals d'assistència a òrgans col·legiats de la Diputació de Tarragona, que són falsos en la seva major part, segons ha estat coneixedor l'Ajuntament de Torredembarra. 

Tal i com va avançar el Diari La República Checa i que ha confirmat l'Ajuntament a través d'un comunicat consensuat entre el govern (ERC) i els grups municipals del PSC i de Ciutadans, "es tracta d'una pràctica que s'hauria produït de manera reiterada i dilatada en el temps". En concret, es tractaria d'un centenar de certificats de sessions plenàries inexistents o bé de juntes de govern a les quals, "per la seva condició de regidora a l'oposició, no hi va assistir mai", tal i com ha afirmat l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Els certificats serien falsos, "tant pel seu contingut com per les signatures dels fedataris públics que hi consten, i s'ha dut a terme ús fraudulent de l'escut oficial de l'Ajuntament", assenyala el comunicat del consistori.

Segons ha explicat l'alcalde, Eduard Rovira, la Diputació de Tarragona va advertir al secretari municipal, Rafael Orihuela,d'aquestes anomalies i, aquest, un cop fetes les comprovacions, va posar els fets en coneixement de la Fiscalia Provincial de Tarragona i de l'Ajuntament de Torredembarra, que ha donat suport a aquesta decisió i, ahir mateix, va presentar un escrit a la Fiscalia en el mateix sentit. Per les dates dels certificats, aquestes pràctiques s'haurien comès des del 2015.

Eduard Rovira: "Qui actuï d'aquesta manera no pot representar Torredembarra"

Independentment del recorregut judicial que puguin tenir aquests fets, l'alcalde ha reprovat aquestes pràctiques "que malmeten la imatge de Torredembarra, del seu Ajuntament i dels polítics i polítiques i treballadores i treballadores públics". Rovira, tot i que admet que legalment no pot demanar a la regidora de Junts que deixi el seu escó, ha dit que "qui actuï d'aquesta manera no pot representar Torredembarra ni formar part de l'Ajuntament". Per tots aquests motius, l'Ajuntament demana "una explicació pública de la regidora Ana Maginyà i que actuï en conseqüència".

De moment, Magrinyà no s'ha posat en contacte ni amb l'alcalde ni amb els portaveus dels altres grups municipals. Tot i així, el portaveu del PSC, Vale Nieto, ha dit que aquest -en no rebre cap comunicació de la regidora- s'hi va posar en contacte i, aquesta, li hauria dit que es tractaria d'un assumpte estrictament laboral.

Tant Toni Cruz (Cs) com Vale Nieto (PSC) s'han mostrat "prudents" i resten a l'espera que s'aclareixin els fets judicialment abans de demanar possibles dimissions, a la vegada que també desitgen que Magrinyà surti públicament a donar explicacions. Cruz, a més, ha dit que espera que els òrgans del seu partit es posicionin públicament sobre aquest cas.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: