Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de més de 19 milions per al 2020

L'Ajuntament destinarà més de 600.000 e al Pla d'Ocupació Municipal, prioritzarà inversions en la instal·lació de calderes de biomassa, parcs infantils i en la redacció de projectes per a nous equipaments

Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, celebrat el 4 de desembre Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, celebrat el 4 de desembre CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 08 Desembre 2019 11:40

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar el dimecres 4 de desembre el pressupost municipal per a l’exercici de 2020 amb els vots a favor del PSC i Cs i els vots en contra de JxCat, la FIC, ERC, la CUP i el PP. El pressupost integrat pel del propi Ajuntament, els organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 19.092.930,90 euros. Pel que fa als pressupostos de les societats anònimes municipals, únicament consolida a nivell pressupostari el d’IDETSA, perquè Llastres Serveis Municipals es finança en la seva major part amb ingressos de mercat.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.139.833,46 euros. D’aquests diners, aproximadament, 1.444.000 euros, seran destinats a inversions.

Aposta per la sostenibilitat social, econòmica, ambiental i financera

És un pressupost "prudent" en el càlcul d’ingressos i caracteritzat per la "contenció en la despesa", que aposta per la "sostenibilitat social, econòmica, ambiental i financera present i futura", segons va dir l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-lo. Tal com va argumentar el batlle, està enfocat en tres eixos: "mantenir, millorar i desenvolupar els serveis socials; promoure l’activitat econòmica i incidir en la diversificació econòmica; i apostar per la sostenibilitat ambiental". Això es veurà reflectit, segons va afegir, en el tipus d’inversions que hi ha previstes.

Inversions en eficiència energètica, parcs infantils i futurs projectes

Les principals inversions són: la construcció d’un parc infantil a la urbanització Els Corralets (50.000 euros), la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat (130.000 euros), la remodelació dels parcs infantils de Vandellòs (50.000 euros), millora de carrers (80.000 euros), compra d’un punt d’informació a la plaça de la Marina (50.000 euros), inversions en platges (45.000 euros), la continuació del projecte de la xarxa de calor amb caldera de biomassa a l’edifici de l’Ajuntament de Vandellòs i a l’edifici que acull el consultori mèdic i la residència i centre de dia de Vandellòs (36.000 euros), el nou projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa a la llar d’infants Patufets i a l’escola Valdelors de Vandellòs (79.489 euros).

En el capítol 2, hi ha previst més d’un milió d’euros per a la redacció dels projectes del nou aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral, de la nova residència d’avis de l’Hospitalet de l’Infant, de la nova comissaria de la Policia Local, del nou equipament esportiu al sector de la Porrassa, de la remodelació de la Via Augusta i de la restauració del pavelló d’Hifrensa.

El Pla d'ocupació municipal (POM) 

Com en els darrers anys, el consistori tornarà contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el Pla d’ocupació municipal (POM). A aquest Pla s’hi destinarà l’any vinent 616.000 euros, tot i l’Ajuntament té la voluntat de redefinir-lo amb els representants dels treballadors municipals i els empresaris locals i de vincular-lo a la formació que imparteix IDETSA. En el capítol de personal, destaca també l’augment de la despesa (un 2%), en previsió de l’ increment salarial dels empleats municipals, que podria arribar al 2,5 % en funció de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

Totes les inversions es faran sense incrementar les taxes i els impostos municipals (com a novetat, s’incrementarà l’import de l’impost de vehicles de tracció mecànica (un 1%), la resta de tributs es mantindran congelats) ni tampoc l’endeutament municipal.

El nivell de deute és d’un 3,61% (703.000 euros, corresponents a l’aval a IDETSA pel desplegament de la fibra òptica al municipi), i per tant, està per sota del 110% dels ingressos corrents, límit previst segons l'article 53 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals. Per la qual cosa, es compleix l'objectiu del deute públic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: