Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts per Tarragona reclama restaurar i donar ús a la Quinta de Sant Rafael

El grup municipal recorda que l’edifici modernista ubicat al Parc de la Ciutat "fa anys que resta en un estat lamentable"

La Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael de Tarragona La Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael de Tarragona JUNTS PER TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Desembre 2019 21:24

El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat aquesta setmana restaurar i donar ús a la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael. “Fa massa anys que aquest edifici modernista ubicat al Parc de la Ciutat es troba en un estat d’abandonament lamentable”, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que ha recordat que “fa més de vint anys que aquest edifici, de gran importància arquitectònica i propietat de l’Ajuntament, està buit”.

“L’any 2011 el Consell Plenari va aprovar inicialment un projecte de restauració de l’immoble, un projecte sobre el qual no n’hem sabut mai més res”, ha assenyalat Nadal, qui espera que “els pressupostos municipals per l’any vinent incorporin una partida específica per dignificar i donar ús a aquest edifici catalogat com a equipament públic”.

desperfectes Quinta Sant Rafael

“Tot i el vergonyós estat en què es troba l’immoble des de fa anys, l’anterior equip de govern va manifestar que la seva restauració no era una prioritat”, ha lamentat el portaveu de Junts per Tarragona. El grup municipal ha registrat una sol·licitud a l’àrea d’Alcaldia de l’Ajuntament de Tarragona per tal de posar fi a l’abandonament que pateix la Quinta de Sant Rafael. A banda de restaurar i adequar per a nous usos aquest edifici modernista, des de Junts per Tarragona també s’aposta perquè el projecte inclogui la millora del Parc de la Ciutat.

Edifici modernista catalogat

La Quinta de Sant Rafael és un edifici modernista i catalogat. La casa es va aixecar l’any 1912 i va ser dissenyada per l’arquitecte Juli Maria Fossas. Ubicada als límits del perímetre urbà de Tarragona, el primer propietari va ser Marià Puig i Valls, qui va bastir la residència perquè s'hi guarís el seu germà Rafael, un reconegut enginyer forestal. L'edifici disposa de planta baixa i un pis, més una torre poligonal inscrita al lateral de la casa, que funcionava com a mirador, i una altra torre posterior guarnida amb ceràmiques blanques i blaves.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: