Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llorenç del Penedès aconsegueix reduir el consum d’aigua de boca més d’un 50% en 3 mesos

La intervenció feta durant 3 mesos, aquest passat estiu, va permetre detectar i reparar fuites importants, reduint el consum d’aigua de 55m3/h a 26m3/h

Arrel d’un estudi de la xarxa d’aigua potable, es van detectar una sèrie de fuites importants per on es perdien molts litres d’aigua Arrel d’un estudi de la xarxa d’aigua potable, es van detectar una sèrie de fuites importants per on es perdien molts litres d’aigua AJUNTAMENT DE LLORENÇ DEL PENEDÈS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Novembre 2019 20:07

Arrel d’un estudi de la xarxa d’aigua potable que van realitzar durant el primer període d’aquest 2019, conjuntament tècnics de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès i l’empresa Aqualia, sobre els controls dels cabals d’aigua de boca al municipi, es van detectar una sèrie de fuites importants per on es perdien molts litres d’aigua.

L’estudi, que tenia l’objectiu de realitzar la modelització i sectorització de la xarxa d’abastament d’aigua, va aflorar una sèrie de dades sobre el consum que denotaven un consum excessiu pel volum de població que hi ha al poble. Amb l’objectiu de trobar el punt exacte de la fuita i minimitzar les pèrdues es va realitzar una intervenció durant els mesos juliol, agost i setembre, a fi efecte de reparar les fuites i optimitzar la gestió de la xarxa d’aigua d’ús de boca. Les reparacions in situ de la xarxa donaren com a resultat una disminució important del consum diari de tot el nucli, passant de consumir 55 m3/h de mitjana a 26 m3/h, resultant una reducció del consum en gairebé 30 m3.

Aquest descens del consum d’aigua de boca també ha permès reduir les hores de treball de les bombes d’extracció d’aigua dels pous municipals, les quals han passat de 22h a 6h diàries de funcionament, reduint els costos de consum elèctric i manteniment i, a més, permet una reducció molt important de l’extracció d’aigua de l’aqüífer.

Aquesta intervenció puntual conjuntament amb altres inversions previstes, com la sectorització de la xarxa municipal, es presentaran al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) d’enguany, i estan encaminades a millorar la xarxa i optimitzar al màxim el consum d’aigua municipal, tant al nucli com al polígon.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: