Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant informa al Síndic de les mancances dels plans de seguretat nuclear exteriors

Durant una visita de Ribó, l'Ajuntament adverteix del mal funcionament del sistema de megafonia en alguns nuclis i de l’existència de punts negres sense cobertura de telefonia mòbil, sobretot en zones de muntanya

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, -al centre a l'esquerra de la imatge- ha recollit les demandes dels representants municipals El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, -al centre a l'esquerra de la imatge- ha recollit les demandes dels representants municipals AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Novembre 2019 20:54

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, representat per l’actual regidora de Seguretat i Protecció Civil, Lupe Capella; el seu predecessor en el càrrec, Frederic Escoda; la 1a tinent d’alcalde, Nuria Ortiz; i el sergent de la Policia Local, Sergi Navarro, va rebre ahir dimarts 12 de novembre al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta reunió, Ribó, tal com ha fet ja en altres municipis afectats per les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, va prendre nota de les mancances dels plans de seguretat exterior que li van donar a conèixer els representants municipals.

Per al consistori, les principals deficiències estan relacionades amb el mal funcionament en alguns nuclis del municipi del sistema de megafonia que s’hauria d’utilitzar per avisar la població en cas d’accident nuclear; i amb l’existència de punts negres sense cobertura de telefonia mòbil, sobretot en les zones de muntanya.

L’Ajuntament també creu que s’haurien d’arranjar diversos camins que servirien de via d’evacuació per als veïns que viuen disseminats o treballen al camp; i realitzar simulacres “més reals” d’emergència per a la població en lloc d’exercicis de taula. En aquest sentit, ha reclamat que hi hagi més coordinació i col·laboració entre els ajuntaments dels municipis afectats per les nuclears i les administracions superiors (l’Estat, la Generalitat de Catalunya i Consell de Seguretat Nuclear).

El Síndic de Greuges s’ha compromès a incorporar aquestes demandes en l’informe que està elaborant sobre les mancances existents i les recomanacions per millorar els plans d’emergència nuclear. Un document que, segons ha explicat, presentarà “d’aquí a unes setmanes” al govern català i espanyol, al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i al Defensor del Poble.

Durant la trobada, els regidors també han informat al Síndic de Greuges dels exercicis que ha realitzat l’Ajuntament per posar a prova el Pla d’Emergència Nuclear Municipal (PAMEN) i dels recursos que ha destinat a arranjar el sistema de megafonia i els camins. La conclusió que Rafael Ribó ha extret de la reunió és que Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és una "població amb bons mitjans, prou preparada a nivell local per fer front a una emergència nuclear" , a diferència del que ha copsat en la resta de municipis afectats per les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs que ha visitat, segons ha destacat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: