Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP demanarà que l'Ajuntament de Tarragona es personi com a acusació popular contra els abusos policials

Els cupaires portaran una moció al ple per oferir suport psicosocial i assessorament jurídic gratuït per als afectats

Les regidores Eva Miguel i Laia Estrada, al davant de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona Les regidores Eva Miguel i Laia Estrada, al davant de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona CUP TARRAGONA
Vida Municipal ACN
Dijous, 07 Novembre 2019 18:50

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al pròxim ple ordinari del mes de novembre perquè el consistori es presenti com a acusació popular contra "la brutalitat i els abusos policials" durant les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. Els anticapitalistes han lamentat que, després de pràcticament un mes, el govern municipal no ha fet "res" al respecte, a banda d'una "carta sense cap tipus de transcendència" al subdelegat del govern espanyol. Han recordat casos de càrregues i persecucions indiscriminades, trets de bales de foam i de goma, les consignes "sociòpates" per la megafonia d'un furgó dels mossos, atropellament, identificacions en hospitals, detencions arbitràries i "segrestos".

"Tarragona no havia viscut tant violència policial des de l'u d'octubre", ha lamentat la regidora Eva Miguel. A banda d'exercir aquesta ocupació, la formació anticapitalista insta el govern municipal a crear una Oficina de Drets Civils per poder assistir amb "celeritat" les persones "que han vist vulnerats els seus drets fonamentals". En aquest sentit, plantejaran al ple activar altres mecanismes per agilitzar aquests tràmits i evitar el desemparament de la població, concretament, que l'Ajuntament "posi al servi de la seva població tots els recursos necessaris per que tingui un assessorament i acompanyament jurídic i psicosocial gratuït davant la brutalitat i abusos policials viscuts les darreres setmanes". Això es concretaria amb convenis amb diferents associacions, col·lectius i persones que es dediquen a l'atenció i denúncia de situacions de violència institucional.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: