Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca recuperarà la Fira de Música al Carrer el maig del 2021

És un dels acords entre el govern de Vila-seca (Junts + PSC) i Decidim Vila-seca per tancar els pressupostos de 2020 / L'entrada en vigor del transport públic urbà i la reforma de l'Estadi són altres compromisos

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, saluda al portaveu de Decidim Vila-seca-AM, Josep Forasté, davant la presència de regidors i regidores del consistori L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, saluda al portaveu de Decidim Vila-seca-AM, Josep Forasté, davant la presència de regidors i regidores del consistori CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dijous, 31 Octubre 2019 13:07

"No ens preguntem si estem plenament d'acord, només si anem pel mateix camí". Amb aquesta cita del poesta i dramaturg J.W. Goethe l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura (Junts), resumia el caràcter de l'acord que han subscrit el batlle i el portaveu de Decidim Vila-seca-AM, Josep Forasté, per donar llum verda als pressupostos municipals del 2020. D'aquest acord, se'n desprèn compromisos importants tant pel proper exercici com per la resta de mandat, com són la recuperació de la Fira de Música al Carrer (FIM) de Vila-seva pel maig del 2021, la posada en funcionament del servei de transport públic urbà per al 2020 o la reforma de l'Estadi Municipal, entre altres.

L'alcalde Pere Segura ha destacat que l'acord ha estat possible perquè s'ha posat per davant la ciutat i "s'ha prioritzat la voluntat d'avançar en aquest camí conjunt". Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca, Josep Forasté, ha posat en valor "la voluntat de consens" que han tingut ambdues parts. Forasté ha anat més enllà i ha fet una crida "a treballar aquests consensos d'aquí amb clubs, entitast, consells escolars, amb tota la ciutatania....).

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, amb el portaveu de Decidim Vila-seca-AM, Josep Forasté (J.C.): 

Pere Segura i Josep Forasté

Sobre la possiblitat d'entrar en el govern municipal (Junts per Vila-seca +PSC), Forasté ha dit que l'assemblea dels republicans va descartar aquesta possibilitat, alhora que ha sentenciat: "No necessitem està al govern per fer aquesta feina". Sobre aquesta qüestió, l'alcalde ha assenyalat que, encara que Decidim Vila-seca no s'hagi incorporat al govern, "hi han molts aspectes que s'estan treballant des del govern i necessitem més gent i més regidors. Per aquest motiu, Segura ha avançat que delegarà en regidors de Decidim projectes que han estat consensuats o treballats amb els republicans.

Finalment, l'alcalde de Vila-seca no descarta incorporar a l'acord altres forces -com Vila-seca En Comú-, sempre i quan acceptin l'actual full de ruta marcat: "Hem definit un camí que té un marge i una amplitud concreta, on s'hi poden sentir representats altres forces".

El 2021, torna la FIM de Vila-seca

El regidor Josep Forasté ha anunciat, com un dels compromisos més importants adoptats en matèria cultural, la recuperació de la Fira de Música al Carrer (FIM) de Vila-seca, de cara al maig del 2021. També es desenvoluparà el projecte 'Àgora' -que contempla a mig i llarg termini la nova biblioteca o un casal cívico-cultural- i es reordenarà l'àrea de Cultura, que es troba en creixement.

En l'àmbit esportiu destaca la reforma de l'Estadi Municipal, la construcció d'un segon pavelló Polilleuger o les noves ajudes i subvencions per fomentar l'esport base. En matèria educativa, s'impulsarà el reforç de l'anglès i, en l'àmbit social, es dissenyarà un 'Mapa de vulnerabilitat' que treballarà en la municipalització de serveis socials, el Reglament de Participació Ciutadana i en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

El bus urbà arribarà el 2020

Un altre dels punts importants de l'acord subscrit és l'impuls inminent del servei de tranport públic urbà iniciat en el mandat anterior. En l'àmbit econòmic, Forasté també ha anunciat la voluntat de parlar amb paradistes i comerciants per definir com ha de ser el Mercat Municipal, "que el tenim una mica desmanegat", ha dit.

Finalment, a la Pineda Platja, es treballarà una nova imatge i s'incorporaran nous equipaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: