Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alcalde de Tarragona lliura al fotògraf Joaquim Cabezas, a títol pòstum, el Fill Adoptiu de la Ciutat

Pau Ricomà: "Joaquim Cabezas va contribuir de manera rellevant a la consideració que l'art fotogràfic ha assolit a Tarragona"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lliurat, a títol pòstum, el Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarragona, en presència de la família L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lliurat, a títol pòstum, el Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarragona, en presència de la família MAURI
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 30 Octubre 2019 20:54

“La ciutat la fa la gent i, sobretot gent com el Joaquim Cabezas. Una persona que despertava molt respecte i que estimava Tarragona, que es va convertir en la seva ciutat”. Així és com l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha definit i recordat a Joaquim Cabezas el dia que li ha lliurat, a títol pòstum, el Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarragona.

Qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona ha estat distingit per la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat que el va acollir des de 1970. Nascut a Barcelona l’any 1935 es va traslladar a Tarragona i va quedar atrapat per la seva llum, com ha recordat la seva filla, Olga Cabezas. “Des del moment que va arribar a Tarragona va iniciar un vincle molt especial amb la ciutat”. Cabezas també ha destacat el caràcter del seu pare, “qui no es va cansar de reclamar espais per fer exposicions de fotografia a la ciutat. El meu pare -ha remarcat- tenia dues passions: la família i la fotografia”.

L’actual president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, Francesc Sech, també ha posat l’èmfasi en el fet que “no era un fotògraf convencional. Ell anava més enllà, cap a la fotografia creativa. El Joaquim Cabezas va aconseguir crear afició a la fotografia a molta gent”.

Joaquim Cabezas va ser president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, càrrec que revalidà en diverses ocasions, contribuint de manera destacada que l’entitat esdevingués un referent fotogràfic i cultural més enllà de la ciutat, inscrivint-se a la Federació Catalana de Fotografia com entitat col·laboradora i federada.

Des de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona va promoure intercanvis internacionals d’exposicions col·lectives amb diversos països, com França, Itàlia o Xile.

Per la seva enorme contribució a l’ensenyança, divulgació i creació fotogràfica durant quasi 50 anys a la nostra ciutat, és que avui l’alcalde, en nom de la corporació municipal, li ha atorgat el títol de Fill Adoptiu. “Un merescut reconeixement a la vàlua enorme del seu treball que ha contribuït de manera rellevant a la consideració que l’art fotogràfic ha assolit a Tarragona”, ha remarcat l’alcalde Pau Ricomà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: