Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell "repesca" més d'un milió d'euros sobrants d'obres realitzades

L'Ajuntament ho destinarà al finançament d’altres obres, com la reforma del pavelló Joan Ortoll o del teatre-auditori, i a atendre despeses diverses

Una part d'aquesta aportació es destinarà a la reforma del pavelló poliesportiu Joan Ortoll Una part d'aquesta aportació es destinarà a la reforma del pavelló poliesportiu Joan Ortoll AJUNTAMENT DE CALAFELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Octubre 2019 13:42

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una modificació pressupostària que “repesca” més d’un milió d’euros sobrants d’obres realitzades i d’altres partides que no s’acabaran de gastar enguany. Es tracta, exactament, de 1.087.377,79 euros, que es destinaran a finançar altres obres i a atendre despeses diverses.

El tinent d’alcalde de Serveis Interns, Javier Estepa, ha explicat: “Com s’ha fet en altres ocasions, hem passat el rasclet pel pressupost per ‘repescar’ sobrants de partides i utilitzar els diners en altres actuacions”. Estepa ha afegit: “Els sobrants provenen majoritàriament de les baixes que les constructores fan en les licitacions de les obres. Perquè ho entengui tothom: el pressupost d’una obra és 100, però una empresa, per guanyar el concurs, ho fa per 90. En sobren 10, que es poden aprofitar”.

Del total “repescat”, 818.312,59 euros es dedicaran a noves inversions o a completar el finançament d’algunes que ja estan en marxa. 196.415,12 euros aniran al capítol 2 del pressupost (compra de béns i serveis). 67.650,08 euros, al capítol 1 (personal). Finalment, 5.000 euros s’incorporan al capítol 4 (despeses de funcionament).

La reforma del pavelló Joan Ortoll i del teatre-auditori Joan Colet

El gruix d’aquesta aportació (674.116,49 euros) nodrirà el pressupost de la reforma del pavelló poliesportiu Joan Ortoll i del teatre-auditori Joan Colet, dividits en diferents conceptes: adequació del pavelló, maquinària per al teatre i direcció de les obres. A l’àmbit de l’ensenyament i la cultura hi aniran 99.603,90 euros, amb millores, reparacions i manteniment a les escoles. 53.298,79 euros seran per a despeses de l’àmbit esportiu. A la neteja de torrents i passos soterrats s’hi afegiran 15.000 euros. I a la remodelació d’espais de les dependències municipals de la Platja, 18.089,50 euros.

Hi ha dos projectes més que rebran finançament d’aquests diners “respescats”. Un és permetre la incorporació temporal a l’Ajuntament de tècnics júnior, és a dir titulats joves que puguin fer-hi una estada laboral en tasques de gestió. Serà una forma d’ampliar els mitjans per a la gestió, a la vegada que la possibilitat d’adquirir experiència i formació per als nous professionals. L’altre consistirà en un estudi per a buscar possible finançament europeu per a projectes a fer a Calafell.

Unificació de crèdits ICO

El ple també ha aprovat la reunificació en una sola operació dels crèdits ICO que va concertar el 2012, a l’empara de les mesures del govern central per facilitar finançament als municipis per a liquidar les factures pendents de proveïdors. Llavors es van signar sis préstecs, per un importal total de 4.830.065,88 euros. El capital pendent a data d’avui és de 1.556.492,21 euros. Ara es faria una nova operació única per l’import pendent i amb les condicions que estableixi l’ICO. La reunificació és una mesura obligatòria, però requereix que l’Ajuntament també l’aprovi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: