Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP i Junts per Tarragona marxen a mig plenari per rebutjar la sentència del procés i la “violència policial”

Les dues formacions també retiren les mocions que havien presentat

Les conselleres de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, abandonen el seu escó del saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona, per rebutjar la sentència del procés i la "violència policial" Les conselleres de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, abandonen el seu escó del saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona, per rebutjar la sentència del procés i la "violència policial" ELOI TOST / ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 21 Octubre 2019 12:17

Les conselleres de la CUP i Junts per Tarragona han abandonat el ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns a mitja sessió per rebutjar la sentència del procés i la “violència policial” que s’ha viscut la darrera setmana a Catalunya. Els dos grups polítics han assistit a la part del ple sobre el funcionament de la corporació municipal, en la qual s’han aprovat ordenances fiscals per al 2020, i han marxat en el debat sobre les mocions. De fet, han retirat les dues que havia presentat cada partit, un gest que també ha fet ERC. La CUP ha explicat que havia demanat la suspensió del plenari, però que el govern municipal no ho va acceptar perquè hi havia punts de l’ordre del dia que calia tramitar per qüestions legals.

Per part de la CUP, Laia Estrada ha apuntat que no volen “contribuir a normalitzar una situació excepcional”. “Tenim pallisses, càrregues indiscriminades a la nostra ciutat i al país, i detencions arbitràries i aleatòries”, ha indicat la cupaire. Estrada fins i tot ha assenyalat que algunes de les persones detingudes els han assegurat que durant les detencions la policia “els hi ha intentat encolomar motxilles amb roques que no eren seves”. Cristina Guzmán, de Junts per Tarragona, en la mateixa línia ha afirmat que no han entès que el ple s’hagués de fer amb normalitat “amb el que està passant als carrers del nostre país”. El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha dit que si s’ha “d’interrompre alguna cosa no ha de ser un ple democràtic”, i ha fet una crida a pactar una resposta entre els grups.

Al final de la sessió, l’alcalde Pau Ricomà ha pres la paraula per fer una crida a la concòrdia i al diàleg per solucionar “un problema estrictament polític”. També ha lamentat les mostres de rebuig a la sentència que han estat violentes i ha criticat la resposta de l’Estat a través de la “repressió o la via de l’amenaça”. Així mateix ha expressat el seu suport als joves de la ciutat i als periodistes que han patit lesions durant els aldarulls i als empresonats. Mentre Ricomà adreçava aquestes paraules, els consellers de Ciutadans i el Partit Popular s’han aixecat i han marxat.

Puja l’ordenança de les escombraries

Durant el plenari s’ha aprovat un increment de l’11% de la taxa d’escombraries de cara al 2020, amb el vot favorable de l’equip de govern format per ERC i En Comú Podem, i els dos principals partits de l’oposició, PSC i Ciutadans. També ha prosperat la nova ordenança que s’aplicarà a partir de l’any vinent i que gravarà els grans tenidors que tinguin pisos buits amb un recàrrec de l’IBI del 50%.

A més, s’ha donat llum verda a destinar 100.000 euros per fer obres de millora a l’amfiteatre, tancat al públic per problemes estructurals. Aquests diners serviran per executar les dues primeres fases dels treballs que han de permetre reobrir l’accés a l’arena i poder fer els espectacles de Tarraco Viva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: