Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Reus aprova la moció de rebuig a la sentència del Suprem amb el vot contrari del PSC

La sessió ha estat marcada per l’absència dels regidors de Cs

Imatge del ple extraordinari de l'Ajuntament de Reus i del minut de silenci, amb tots els regidors i públic de peu dret, dedicat a Companys i a tots els catalans empresonats, encausats i exiliats Imatge del ple extraordinari de l'Ajuntament de Reus i del minut de silenci, amb tots els regidors i públic de peu dret, dedicat a Companys i a tots els catalans empresonats, encausats i exiliats NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 15 Octubre 2019 20:51

El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió extraordinària, ha aprovat aquest dimarts la moció contrària a la recent sentència del Tribunal Suprem contra els processats independentistes per àmplia majoria, amb l’únic vot en contra del PSC i la marcada absència dels tres regidors de Cs. L’aprovació s’ha rebut amb aplaudiments i crits d’”independència” i “llibertat presos polítics”, en una sala de plens plena de gom a gom. També s’ha fet un minut de silenci coincidint amb el 79è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. Al balcó del consistori oneja una senyera amb crespó negre en homenatge a Companys. Al Mercadal els Avis i Àvies per la Llibertat s'han concentrat com ho fan diàriament.

L’endemà que milers de persones omplissin el centre de Reus, el ple, convocat amb caràcter d’urgència, ha aprovat, per 18 vots a favor i 6 en contra, la proposta de resolució presentada pel govern i la CUP. El text demana l’amnistia dels presos i el suport al dret d’autodeterminació. L’alcalde Carles Pellicer ha afirmat que cal rebutjar una sentència que és “totalment injusta” i que suposa “un atac a les institucions catalanes”.

Per la seva banda, el PSC ha justificat el seu vot contrari a la moció amb l’argumentari que “la sentència s’ha d’acatar perquè no ho podem fer d’una altra forma, tot i que per desgràcia impliqui la pèrdua de drets polítics per a alguns”. “Ara bé, totes les sentències són opinables i s'empara la llibertat d’expressió sempre i quan hi hagi civisme i tolerància”, ha dit Martín, en unes paraules que han causat cridòria i xiulets del públic.

La CUP insta el govern a secundar la vaga de divendres

Posteriorment al ple, el grup de la CUP ha volgut posar de manifest que “la institucionalització de la lluita no serveix de res”. La regidora Marta Llorens ha criticat l’absència de Cs i l’argumentari del PSC per votar en contra. A partir d’aquí, ha instat el govern de Pellicer a anul·lar tota activitat institucional en cas que divendres es convoqui vaga general. “Diu que són de majoria independentista, doncs que surtin al carrer”, ha retret Llorens.

Els cupaires també han criticat el paper dels Mossos d’Esquadra en les concentracions de dilluns. Diuen que no van actuar fins que no hi van haver incidents. Segons Edgar Fernández, cinc militants de Vox es van dedicar a provocar la multitud que es manifestava. “No es tracta de protegir els feixistes i deixar que s'encarin amb els propis manifestants; les policies els haurien de fer fora”, ha etzibat Fernández, en un “toc d’atenció” a Mossos i Guàrdia Urbana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: