Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona, Reus i Valls aturen l’activitat institucional com a rebuig a la sentència

La Diputació de Tarragona també suspèn l'agenda institucional, com també ho han fet diversos municipis del territori

Imatge de la concentració convocada davant l'Ajuntament de Tarragona per la sentència del procés, amb el portaveu de l'equip de govern, Xavier Puig Imatge de la concentració convocada davant l'Ajuntament de Tarragona per la sentència del procés, amb el portaveu de l'equip de govern, Xavier Puig ELOI TOST / ACN
Vida Municipal Infocamp/ ACN
Dilluns, 14 Octubre 2019 13:12

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha anunciat que el consistori suspèn durant aquest dilluns la seva activitat institucional com a rebuig a la sentència del procés. Puig ha fet una crida a la mobilització pacífica i ferma i ha afirmat que amb el veredicte del Tribunal Suprem “es posen a la presó uns ideals i una part del país”. “Condemnem la sentència”, ha assenyalat. També ha demanat “l’alliberament immediat” dels “presos polítics” i ha denunciat que “els drets estan sent conculcats”. Finalment ha indicat que la solució al conflicte és política i democràtica. “La policia, la justícia i la presó no són la solució, són el problema”, ha afirmat.

Per la seva banda, la presidenta d’Òmnium Cultural al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha assegurat que aquest dilluns és un dia de “tristesa infinita i impotència”. “Ens sentim orfes, tristos i desprotegits”, ha explicat. Codines també ha apuntat que des de la societat civil només es considerava l’absolució dels líders polítics i socials independentistes.

Els ajuntaments de Reus, Valls i d'altres municipis del Camp de Tarragona també han fet el mateix. El govern de Reus ha acordat suspendre tota activitat institucional "en senyal de desacord amb la sentència del Tribunal Suprem contra els “presos polítics”. La decisió afecta tota l’agenda pública del govern i la convocatòria de les diverses comissions informatives, que queden anul·lades.

A Valls, la mateixa alcaldessa, Dolors Farré, ha anunciat a través d'un tweet que, "amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem i en rebuig de les condemnes, que condemna injustament els nostres representants per haver defensat els drets, llibertats i futur de Catalunya. Com a senyal de rebuig, suspenem l’activitat institucional".

Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, també ha anul·lat la seva agenda i assistirà a la declaració institucional que es farà aquest matí al Palau de la Generalitat. També se suspenen els actes institucionals més immediats. Llauradó ho expressava així en una piulada al seu compte de Twitter: "En rebuig a les condemnes als nostres representants per defensar el dret a decidir democràticament el futur de Catalunya, declaro la suspensió de tota l’activitat institucional de la Diputació de Tarragona".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: