Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arboç s'agermana amb el municipi andalús de Guadix

Es faran plans i programes entre els dos municipis i es celebrarà la setmana de Guadix i la setmana de l’Arboç per intercanviar activitats de caràcter cultural

Imatge de l'acord d'agermanament entre ambdós municipis Imatge de l'acord d'agermanament entre ambdós municipis AJUNTAMENT DE L'ARBOÇ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 30 Setembre 2019 20:33

El Ple de l’Ajuntament de l’Arboç va aprovar el passat dijous 26 de setembre l’agermanament amb la vila de Guadix, a Andalusia. Aquest acord permetrà la realització de plans i programes d’intercanvi en benefici de les respectives comunitats, així com la celebració de la setmana de Guadix a l’Arboç i la setmana de l’Arboç a Guadix, per tal d’intercanviar activitats de caràcter cultural i folcklòric d’ambdues viles.

Cal recordar que una gran part dels emigrants andalusos que varen arribar entre els anys 60 i 80 del segle passat a l’Arboç procedien del municipi granadí de Guadix. Actualment, a data 21 de març de 2019, encara queden 52 persones empadronades al municipi a les quals els consta com a lloc de naixement Guadix, totes de molt avançada edat. Encara que no s’ha realitzat un estudi en detall i rigor científic sobre aquest assumpte, si que es poden fer estimacions que apunten a què van ser unes 400 les persones procedents de Guadix que varen establir-se a l’Arboç. Es tractava en la seva major part de joves i parelles que s’integraren i formaren les seves famílies a l’Arboç. Són els descendents d’aquests 400 accitans els que actualment constitueixen una part important de la població de l’Arboç i que, en molts casos no han perdut el contacte amb Guadix, on s’hi desplacen sovint per motius familiars.

D'aquesta manera, l’Ajuntament de l’Arboç vol reconèixer, valoritzar i retre homenatge als emigrants accitants promovent aquest agermanament entre l’Arboç i la localitat de Guadix. L’Arboç, com a municipi, està orgullós de poder dir que ha estat, és i serà un exemple de cohesió social format per persones procedents de molts racons d’Espanya i del món, i que formen totes elles una societat plural i diversa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: