Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament del Vendrell cobrarà un recàrrec en l'IBI dels bancs que tinguin pisos buits

L'alcalde Kenneth Martínez ha avançat la mesura durant el balanç dels 100 primers dies de mandat en què es prioritzaran la millora del l'entorn urbà i les polítiques d'inclusió social

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet balanç dels 100 primers dies de mandat L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet balanç dels 100 primers dies de mandat JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimarts, 24 Setembre 2019 19:32

L'Ajuntament del Vendrell té previst passar per al proper ple d’octubre l'aprovació de les ordenances fiscals i, com a novetat, proposarà, un recàrrec en l’IBI per aquells gran tenedors d’habitatge domèstic (és a dir, preferentment bancs). Aquest recàrrec, que afectarà aquells tenedors que tinguin pisos buits des de fa més de dos anys, busca animar el mercat de lloguer d'habitatges i, per tant, més oferta que ajudaria a reduir preus de lloguer, i, a la vegada, evitar noves ocupacions il·legals.

Així ho ha anunciat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez (PSC), en el transcurs del balanç dels 100 primers dies de govern municipal del mandat 2019-2023, integrat, a més del PSC, el grup de l’alcalde, l’AVP, i Cs. L'alcalde ha destacat com a prioritats en aquest mandat "la millora de l'entorn urbà, la inclusió social i la millora de l’administració pública municipal".

En matèria d'inclusió social, el batlle també ha citat com a exemple el front comú a l’amenaça d’Endesa, "agrupant-nos amb les altres administracions per donar una resposta conjunta per evitar els possibles talls de subministrament. I així ho vam fer enviant una carta de resposta a Endesa, el dia 18 de setembre, d’acord amb l’escrit preparat per la Generalitat, les quatre diputacions i les entitats municipalistes".

L'educació també ha estat una prioritat del govern, amb nous cicles formatius (Grau mitjà d’activitats esportives i Grau superior d’integració social); un nou centre educatiu, un institut escola que implica l’oferta educativa amb un nou model pedagògic, i ampliació de l’Escola d’Adults, amb noves aules i incorporant un nou professor contractat per l’Ajuntament. En total, s'hi ha destinat 50.000 euros en millores i manteniment.

La millora de l'entorn urbà 

Kenneth Martínez ha anunciat que el proper 30 de setembre, s'iniciaran les obres de l'ampliació de l'illa de vianants del carrer Dr. Robert, amb l'objectiu de "convertir aquest carrer en un nou eix comercial". Es tracta d'un dels projectes estratègics més importants d'aquest mandat que tenen per objectiu incentivar el comerç local. 

El batlle també s'ha referit al 'Pla Renove' d’asfalt i voreres tant al centre com als barris i urbanitzacions del Vendrell i a les campanyes de conscienciació cívica, com l’'Operació Matalàs' per reduir els abocaments incontrolats de residus domèstics a la via pública.

Pel que fa al nou Servei de Neteja Viària, l'alcalde ha pronosticat que, a finals d'aquest any, es podrà licitar per tal de renovar-lo i millorar-lo.

Millora de l’administració pública municipal

L'alcalde del Vendrell ha explicat que la millora dels serveis públics també passa per la millora de les condicions laborals dels treballadors. En aquest sentit, ha recordat que "hem aprovat la reducció de la jornada laboral a 35 hores i s’han fet efectiu els increments de sous pendents". També ha anunciat que, per guanyar més transparència i qualitat de la comunicació de l’Ajuntament, s'estrenarà un nou disseny per a la pàgina web, que estarà adaptada a qualsevol dels dispositius electrònics

Finalment, el batlle vendrellenc també ha posat en valor que l'equip de govern ha demostrat saber afrontar "els assumptes sobrevinguts" com ara el del robatori dels Gegants del Vendrell, que "vam poder mobilitzar tota una corrent d'opinió pública" fins que van poder ser recuperats gràcies a la col·laboració de tota la ciutadania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: