Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova comissaria de Valls es vol pròxima al centre històric i en una via d’accés principal

Els 31 agents en plantilla ocupen un espai petit i antiquat

La comissaria de la Policia Local de Valls, ubicada a la Baixada de l'Església La comissaria de la Policia Local de Valls, ubicada a la Baixada de l'Església NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 29 Agost 2019 12:49

La nova comissaria de la Policia Local de Valls s’ubicarà en una de les entrades a la ciutat, ben comunicada i a tocar del centre històric. També es planteja que sigui pel sud del terme, a l’extrem contrari d’on hi ha la comissaria dels Mossos d’Esquadra -que es troba en un barri de la zona nord- per tenir ben coberta tota la ciutat. Així, l’entorn de la carretera de Tarragona i Portal Nou podria ser una de les opcions més viables, si bé l’Ajuntament, que estudia diversos punts, no definirà l'emplaçament fins a finals d’any, en una decisió consensuada amb la pròpia Policia Local. La plantilla del cos ha anat creixent -ara són 31 agents- i l’actual comissaria, que data del 1991, ha quedat petita i obsoleta. Les garjoles ja no són funcionals. “La comissaria és la prioritat número 1 de l’equip de govern i volem enllestir-la abans que finalitzi la legislatura”, assegura a l’ACN el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia.

La comissaria de la Policia Local de Valls és un projecte que es troba sobre la taula des de fa anys i que s’arrossega de mandat en mandat. Enric Garcia es mostra convençut que l'equipament es podrà inaugurar abans que finalitzi aquesta legislatura. De moment, l’única partida pressupostària aprovada pel consistori és per dur a terme el projecte tècnic. Posteriorment es comprarà l’immoble on es vol construir la comissaria i s’executarà l’obra. Un altre dels requisits de la futura ubicació és que l’espai disposi d’àmplia zona d’aparcament, una de les grans mancances de l’actual comissaria de la policia.

La Policia Local de Valls està ubicada en ple centre històric, just darrere l’Ajuntament, en un estret carrer amb una forta pendent on cal certa habilitat per passar-hi en cotxe. Ocupa des de fa gairebé trenta anys uns baixos que antigament havien servit de garatge per als cotxes de les autoritats i parc mòbil dels Bombers. Disposa de sis despatxos petits, un menjador, vestidors i taquilles. “És tercermundista”, etziba una agent veterana. Les garjoles no s’usen, només en cas de trànsit de detinguts. Els sis vehicles policials -cinc d’oficials i un sense logotipar- i la grua sovint s’aparquen pel carrer per manca d’espai.

“Està ben situada, però és petita i antiquada, té deficiències”, reconeix Garcia. El regidor insisteix que el projecte requereix del seu temps ja que no ha de ser cap pedaç i que es tracta de construir “una comissaria de futur” que pugui funcionar durant molts anys. La idea seria deixar l’actual comissaria de punt d’atenció al ciutadà. Garcia confia que l’any que ve es disposi de la partida per poder comprar l’edifici -les negociacions amb la propietat, però, encara estan en fase molt preliminar. La regidoria pren de referència noves comissaries de policies locals com les de Torredembarra o Roda de Berà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: